1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. NII LAHE IDEE I Jazzkaare linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalist linnapilti
NII LAHE IDEE I Jazzkaare linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalist linnapilti

NII LAHE IDEE I Jazzkaare linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalist linnapilti

5.-15. oktoobrini täidetakse Pärnu, Tallinna, Tartu ja Viljandi linnapilt muusikaliste elamustega Jazzkaare linnaruumiprojekti raames.

11. korda toimuv linnaruumiprojekt toob muusika kontserdisaalidest välja ning üllatab linnarahvast peaaegu kuuekümne aktsiooniga. Sel aastal algab tegevus heade mõtete linnast. 5. oktoobril võib näha ja kuulda artiste musitseerimas üle Tartu, 6. oktoobril saavad viljandlased nautida jazzmuusikat ning 7. oktoobriks jõuab linnaruumiprojekt suvepealinna Pärnusse. 6.-15. oktoobrini üllatatakse tallinlasi aga tervelt kaheksal päeval.

Elamusi pakuvad noored muusikud G. Otsa nimelisest Tallinna Muusikakoolist, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast ning õpilased Saue Muusikakoolist. Samuti astuvad üles tunnustatud jazzartistid nagu Siim Aimla, Marianne Leibur, Sten Valdmaa ja Rubundi.

Jazzirongkäik, -auto, -vaip, -aken, ummikujazz, teatrijazz ja tänavamuusikute duell on vaid mõned näited linnaruumiprojekti mängulisest maailmast, mille eesmärgiks on rõõmustada ja tutvustada möödujatele jazzikultuuri. Silmad tasub hoida lahti Tallinnas My City hotelli, F-hoone, Rahvusraamatukogu, Reval Café, Foorumi keskuse, Balti jaama, Fotografiska Tallinna, Telliskivi Loomelinnaku ja Tallinna Lennujaama juures. Just nendes ning mitmetes teistes kohtades tuuakse improvisatsiooniline muusika traditsioonilistest kontserdisaalidest ebatavalistesse paikadesse.

Sel aastal tervitavad linnaruumiprojekt ka teatrid üle Eesti üllatades oma publikut linnaruumiprojekti kontsertidega. Nii tervitavad muusikuid Tallinna Linnateater, Teater Vanemuine, Endla Teater, Ugala Teater, Eesti Noorsooteater ja Eesti Draamateater. Esmakordselt jõuab linnaruumiprojekt ka Tartu teaduskeskusesse AHHAA, kus kohtuvad teadus ja muusika pop-up kontserdi näol.

Hoia silmad lahti ja luba ennast üllatada, programmiga tutvu Jazzkaare kodulehel.

Head Uudised GoodNews