1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. NIKOLAI VON GLEHN 180 I Näitus avab Nõmme linna rajaja sünniaastapäeva pidustused
NIKOLAI VON GLEHN 180 I Näitus avab Nõmme linna rajaja sünniaastapäeva pidustused

NIKOLAI VON GLEHN 180 I Näitus avab Nõmme linna rajaja sünniaastapäeva pidustused

Nõmme tähistab linna rajaja Nikolai von Glehni 180. sünniaastapäeva üritustesarjaga, mis saab 29. mail väärika alguse, kui avatakse Nõmme Muuseumis näitus „Glehn ja tema Nõmme“.

„Laupäeval meenutame näitusega Nikolai von Glehni kantud mõtet „seie saagu lenn“. Oleme tänu võlgu sellele erakordsele mehele, kellel oli võime suurelt unistada ja kes liikus oma visioonide poole. Glehn oli suure südamega toetaja, kes aitas nii rahaliselt kui ka nõu ja jõuga areneva asula mitmeid projekte ellu viia. Ta rajas koolimaju, arendas tööstust, kinkis maad ja hooneid kirikutele ja pritsimajadele. Toetas kohalikku pasunakoori pillide ostuga,“ loetles Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis vaid mõningaid Glehni tegevusi. „Glehnil oli oskus näha suuremat pilti kui ainult argiaskeldustest tulenevad vajadused. Glehni toeta ei oleks Nõmme see paik, mida me täna teame.“

Muuseumitunnid toimuvad 29. mail kl 14, 15 ja 16 Jaama tn 18. Muuseumitunde viib läbi ajaloolane Leho Lõhmus. Näituse külastamiseks saab registreeruda muuseumitundidesse (infotelefonil 645 7333 või nomme@tallinnlv.ee).

30. mail kl 18 toimub Glehni retk, mis tutvustab Nikolai von Glehniga seotud objekte Nõmme keskuses. Kogunemine Nõmme muuseumi juures.

Juunis on muuseumitunnid kolmapäeviti: 2., 9., 16., 23. ja 30. juunil kl 15–17, algus täistundidel. Ka sinna tuleb eelnevalt registreeruda.

17. juunil kl 18 toimub Glehni retk, mis tutvustab Glehni pargi, lossi ja Vana-Mustamäe piirkonda. Kogunemine Glehni lossi juures.

Juubelisündmused kulmineeruvad 18. juulil Glehni pargis toimuva kontserdi ja rahvapiknikuga.

Head Uudised GoodNews