1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme huviringides on eakatel võimalus tegeleda tervisevõimlemise, tantsimise, laulmise, keeleõppe ja käsitööga
Nõmme huviringides on eakatel võimalus tegeleda tervisevõimlemise, tantsimise, laulmise, keeleõppe ja käsitööga

Nõmme huviringides on eakatel võimalus tegeleda tervisevõimlemise, tantsimise, laulmise, keeleõppe ja käsitööga

Sel sügisel alustab Nõmme Vaba Aja Keskuses 33 erinevat eakatele mõeldud huviringi. Huviringides on võimalus tegeleda nii tervisevõimlemise, tantsimise, laulmise, keeleõppe, käsitöö, kunsti, kokandusega kui ka mitmete teiste huvialadega. Eakate päevakeskused asuvad Nõmme Majas aadressil Valdeku 13 ja Pääsküla jaamahoones aadressil Viisi 29.

Nõmme linnaosavanema Grete Šillise sõnul on Nõmme eakad elurõõmsad ja aktiivsed ning seetõttu pakutakse neile üha enam ühistegevuse võimalusi. ”Mul on hea meel, et iga aastaga lisandub Nõmme Vaba Aja Keskusesse uusi huviringe. Nii saab igaüks endale sobiva tegevuse leida,” lisas Šillis.

Lisaks juba varem tegutsenud ringidele alustatakse ka soome keele ja kõnekunsti õpetamisega. Laienevad seltskonnatants, seeniortants ja akordioniklubi ”Amulett”. Lisaks on Nõmme eakad avaldanud soovi tegeleda ujumisega, nii et koostöös Mustamäe Elamuste Keskusega korraldatakse uuel hooajal ka ujumistunde. Jätkuvad ühised teatrikülastused ning ekskursioonid ning toimuvad erinevad üritused, töötoad ja kohtumised.

”Mul on väga hea meel, et igal aastal lisandub meie tegemistesse üha uusi eakaid, kes leiavad endas soovi tulla kodunt välja ja osaleda meie ringides ja üritustel,” ütles Nõmme Vaba Aja Keskuse direktor Külli Tatter.

Keskustes on erinevaid võimalusi tegeleda käsitöö ja kunstiga. Alustavad õmbluse-, käsitöö-, kangastelgedel kudumise- ja erinevad maaliringid. Keraamikaklubi ootab uusi liikmeid voolima savist esemeid. Samuti saavad eakad täiendada oma keeleoskust inglise, saksa ja soome keele gruppides. Kindlasti ei tasu muretseda, kui varasem kokkupuude võõrkeeltega kasin, õpetajad leiavad kõigi oskustele vastavat. Samuti on võimalus Pääsküla eakate keskuses mängida bridži ja osaleda maleringis.

Rohkem infot Nõmme Vaba Aja Keskuse kohta leiab telefonilt 672 3125 või kodulehelt www.nomme.ee.

Head Uudised GoodNews