1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Nõmme lastehommikul ootab väikesi jalgrattureid lumeleopard Lauri
Nõmme lastehommikul ootab väikesi jalgrattureid lumeleopard Lauri

Nõmme lastehommikul ootab väikesi jalgrattureid lumeleopard Lauri

9. juulil algusega kell 11 on Nõmmele Vabaduse parki (Sihi tn 98) oodatud kõik jalgrattasõiduhuvilised lapsed, et lihvida oma sõiduoskust, saada uusi teadmisi ja kuhjaga kogemust.

“Lastehommikul juhatavad vägesid Nõmme rattaklubi rattakooli treener Kalev Nõmm ja lumeleopard Lauri Tallinna munitsipaalpolitseiametist,” avaldab Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis, “nii et tõotab tulla ühtaegu nii kasulik kui ka väga meeleolukas hommikupoolik!”

Kalev Nõmm räägib lähemalt jalgratta tehnilisest korrasolekust ja tutvustab rattasõidu ABC-d. Lapsed saavad kaasa lüüa rattasõidutöötoas, mida viivad läbi Airhopsti peojuhid Karina ja Airi, meisterdada koos mupo maskoti lumeleopard Lauriga, täita liiklusaabitsaid, õppida liiklusmärke ja teha palju muud.

Linnaosavanem Grete Šillis, kes kasutab ka ise igapäevaselt kulgemiseks jalgratast ning on kirglik tervise ja liikumise eestvõitleja, paneb lastevanematele südamele, et lapsed tuleksid kohale oma rattaga: “Siis on kõige lihtsam äsja teoorias omandatu kohe ka praktikasse rakendada. Ja kindlasti kiiver pähe! Üks meie ürituse eesmärkidest – toreda ajaveetmise kõrval – on laste teadlikkuse tõstmine turvalisest liiklemisest. Mida varem saab selgeks, kuidas ohutult tänavatel ja teedel liigelda, seda parem ja õnnelikum on igaühe teekond!”

Nõmmel Vabaduse pargis toimuvad lastehommikud said stardi eelmisel suvel ja osutusid lastega perede hulgas otsekohe väga oodatuks. Ka ürituste toimumispaik Vabaduse park on nõmmekate seas populaarne.

“Vabaduse park asub Nõmme keskel,” ütleb Grete Šillis. “Siia on ühtviisi hõlbus tulla nii Nõmme keskusest, Pääskülast, Männikult kui ka mujalt. Vabaduse pargi tulevik on meiegi südameasi, me tahame, et sellest kujuneks tore kohtumispaik, kus leiavad edaspidi tegevust kõik meie inimesed olenemata vanusest, huvidespektrist või millestki muust. On rõõm tõdeda, et meie idee on leidnud kogukonnas sooja vastuvõtu. Võin öelda, et Vabaduse parki ootavad ees huvitavad arengud ja suurepärased ajad.”

Lastehommik on tasuta, osalejatele pakutakse vett ja puuvilju.

Head Uudised GoodNews