1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOETUS KÕIGE NÕRGEMATELE I Nõmme linnaosa pearistmiku nurk värvus sirelilillaks
TOETUS KÕIGE NÕRGEMATELE I Nõmme linnaosa pearistmiku nurk värvus sirelilillaks

TOETUS KÕIGE NÕRGEMATELE I Nõmme linnaosa pearistmiku nurk värvus sirelilillaks

Rahvusvahelist enneaegselt sündinute päeva tähistatakse Nõmmel kultuurikeskuse sirelililla värvilahendusega. „Tahame näidata oma aktsiooniga toetust meie kõige nõrgemate suhtes,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Rahvusvahelist enneaegselt sündinute päeva tähistamisega on liitunud Nõmme Kultuurikeskus ja juba hommikuvalguse saabudes säras maja sirelilillas valguses. „Tahame näidata oma aktsiooniga toetust meie kõige nõrgemate suhtes,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Täna, 17. novembril tähistatakse üle Eesti juba kaheksandat aastat järjest enneaegselt sündinute päeva. Üheks populaarseks toetuse avaldamise viisiks on sirelililla värvuse kasutamine oma hoone või muu objekti valgustamisel. See värvus tähistab õrnust ning erakordsust.

„Meil on hea meel tõdeda, et Nõmme Kultuurikeskus võtab osa teavituskampaania üleskutsest ja avaldab toetust enneaegselt sündinud lastele ja nende peredele,“ ütles Šillis. „Tahame täna juhtida Nõmme elanike tähelepanu sellele, et Eestis sünnib aastas enne õiget aega pea 800 last, kes peavad oma esimesed elupäevad, -nädalad või -kuud veetma haiglas. Üheks inimeste  kõnetamise võimaluseks ongi meie pearistmiku ääres asuva kultuurikeskuse silmatorkav valguslahendus.“

Kui eelmine aasta võttis üleskutsest osa veidi üle 40 asutuse üle Eesti, siis tänavu on see number juba 76.

2020. aasta enneaegse sünni ülemaailmne moto on: „Üheskoos liiga vara sündinud beebide eest – hoolitseme tuleviku eest.“ Täna tähistatakse seda päeva maailma rohkem kui 60-s riigis ning üle-euroopaline organisatsioon European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI ), koos oma rahvusvaheliste partneritega WHO ja UNICEF, juhivad sel päeval tähelepanu enneaegsuse levimusele.

Enneaegsete laste kohta infot leiab kodulehelt. 

Head Uudised GoodNews