1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme linnaosa vanem: kui hoiatussiltidega saame päästa kasvõi ühe inimelu, on silt ennast juba õigustanud
Nõmme linnaosa vanem: kui hoiatussiltidega saame päästa kasvõi ühe inimelu, on silt ennast juba õigustanud

Nõmme linnaosa vanem: kui hoiatussiltidega saame päästa kasvõi ühe inimelu, on silt ennast juba õigustanud

Nõmme linnaosavalistus peab vajalikuks inimestele meelde tuletada, et külmade ilmade saabudes on jääle minek jätkuvalt keelatud ja paigaldas veel enne pühadeaega linnaosa veekogude äärde sellesisulised hoiatussildid.

Vaatamata sellele, et viimased paar päeva on valitsenud külmakraadid, on jääle minek endiselt keelatud. Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis tõdes, et piirkonnas on rohkelt veekogusid, mis meelitavad uudishimulikke jääle. „Kui saame hoiatussiltidega päästa kasvõi ühe inimelu, on silt ennast juba õigustanud,“ ütles Šillis. „Koolivaheajal, kui käes on rohkelt vaba aega, kipuvad lapsed katsetama veekogude jää paksust. Loodan, et hoiatussiltidest on kasu ka täiskasvanutele, kes mõtlevad ehk enne jääle minekut, kas selline eluga riskimine on ikka tarvilik.“

 „Viimased paar nädalat kestnud miinus ja plusskraadide vaheldumine on veekogude jää muutnud väga ebaühtlaseks ja jääle minek on endiselt eluohtlik,“ selgitas Nõmme Päästekomando pealik Marek Danilson ja kutsus lapsevanemaid üles hoidma lastel silma peal ning selgitama neile hapra jääga seonduvaid riske.

Jääaluse vee temperatuur on kõigest paar kraadi üle nulli. Nii külmas vees peab täiskasvanud inimene vastu maksimaalselt kümme minutit, laps kaotab sellise temperatuuriga vees teadvuse veelgi varem.

Hoiatussildid paigaldati veekogude äärde, mis asusid asulate või populaarsete matkaradade vahetus läheduses.

Päästeamet rõhutab, et ohutus algab igaühest endast ja selle alus on ettevaatlik käitumine. Inimeste suhtes, kes lähevad jääle keelust hoolimata, saab algatada väärteomenetluse. Detsembri keskpaigust kehtib üle kogu Eesti siseveekogude jääle mineku keeld. Keelu eesmärk on säästa inimelusid ja ennetada veeõnnetusi.

Head Uudised GoodNews