1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Nõmme noortekeskused kolivad üheks päevaks koolidesse
Nõmme noortekeskused kolivad üheks päevaks koolidesse

Nõmme noortekeskused kolivad üheks päevaks koolidesse

Nõmme vaba aja keskuse Valdeku ja Pääsküla noortekeskused avavad märtsis üheks koolipäevaks filiaali neljas Nõmme koolimajas.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on taolise ettevõtmise eesmärk Nõmme noortekeskuste tegevuste ja avatud noorsootöö metoodika tutvustamine nii õpilastele kui ka kooliõpetajatele. “Tahame igati arendada koostööd formaal- ja mitteformaalhariduse vahel. Kindlate õppekavade järgi õppimine on küll oluline ja võimaldab teadmisi ja oskusi mõõta, aga samavõrd tähtis on ka arendada sotsiaalseid oskusi, õppida vabatahtlikult lisaks mõnda võõrkeelt, pillimängu või spordiala,“ ütles linnaosavanem. „Läbi selliste uute teadasaamiste ja võimaluste katsetada võib nii mõnelgi noorel tekkida uus elukestev hobi.”

Nõmme noortekeskused on 11. ja 12. märtsil Nõmme gümnaasiumi majades, 24. märtsil Rahumäe põhikoolis ja 26. märtsil Nõmme põhikoolis. Vahemikus kell 10-14 avatakse koolide koridorides oma noorteruumid. Õpilased saavad noorsootöötajatega järele proovida mitmeid noortekeskustes pakutavaid võimalusi ja tutvuda pakutavate programmidega. Noorsootöötajad sisustavad ka mitmed koolitunnid, pakkudes tegevusi kokandusest kuldvillakuni ja aktiivsete mängudest väärtusõppeni.

Nõmme vaba aja keskuse noortekeskused lähtuvad oma töös avatud noorsootöö põhimõtetest. Nende eesmärk on pakkuda 7-26-aastastele sisukaid vaba aja veetmise võimalusi.

Head Uudised GoodNews