1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Nõmme otsib aasta tegu ja tegijat
Nõmme otsib aasta tegu ja tegijat

Nõmme otsib aasta tegu ja tegijat

12. novembril tähistatakse Nõmmele linnaõiguste andmise 98. aastapäeva. On kena traditsioon, et sellel päeval antakse välja tunnustusauhind „Nõmme tegu“ või „Nõmme tegija“. Kandidaatide esitamiseks on aega 28. oktoobrini.

Nõmme linnaosa valitsus annab linnaõiguste saamise aastapäeval välja tunnustusauhinda juba 2000. aastate algusest. Selle pälvib inimene või organisatsioon, kes on Nõmme arengule kaasa aidanud või mõnel muul moel oma teoga silma paistnud. Mullu sai tunnustuse ja sellega kaasneva skulptor Aivar Simsoni loodud Nikolai von Glehni kuju vähendatud koopia naiskoor Kevad, kes mullu kooride olümpial esikoha pälvis.

Foto: Freepik

„Nõmme rajaja Nikolai von Glehni kuju on hea sümbol auhinnana, sest näitab täpselt kui suurelt ja innovaatiliselt nõmmelased mõtlevad ja tegutsevad. Vana Glehni vaimus ja jälgedes,“ sõnas Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri. „Aasta olulisema tegija või teo välja valimine ei ole lihtne. Tunnustus omaette on aga ka sellesse valikusse sattumine. Seetõttu palun kõigil tunnustust väärivad teod või tegijad üles anda,“ lisas ta.

Nõmme rajaja Nikolai von Glehni kuju on hea sümbol auhinnana, sest näitab täpselt kui suurelt ja innovaatiliselt nõmmelased mõtlevad ja tegutsevad.

  • Kanditaatide esitamiseks tuleb hiljemalt 28. oktoobriks saata oma kirjalik ettepanek Nõmme linnaosa valitsusse (Valdeku 13) või tiit.kruusalu@tallinnlv.ee.
  • Tunnustusauhinna valib välja viieliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad linnaosavanem, linnaosakogu esindaja, noorte osaluskogu esindaja, kogukonna esindaja ja eelmise aasta tunnustusauhinna saaja.
  • Žürii otsus tehakse teatavaks Nõmme linnaõiguste andmise aastapäevale pühendatud aktusel 12. novembril.

Päev algab kell 10.30 kogunemisega Nõmme jaama juures, et minna üheskoos juba traditsiooniks saanud sallide sidumisele. Nõmme värvides sallid saavad endale selleks päevaks kaela Nõmme jaamaülem, Nõmme Ema ja von Glehn. Kell 12 heisatakse Nõmme Ema pargis valge-roheline Nõmme lipp.

Kell 13 algab värskelt remonditud Nõmme Kultuurikeskuses pidulik aktus, kus lavastaja Erki Aule kokku seatud kontsert- lavastusel astuvad üles Nõmme huviringid ja isetegevuslased. Kontsert-lavastusele pääseb eelregistreerimisega. Registreerida saab alates 4. novembrist Nõmme LOV kodulehel.

Head Uudised GoodNews