1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme otsib linnaosa kaunimat aeda
Nõmme otsib linnaosa kaunimat aeda

Nõmme otsib linnaosa kaunimat aeda

Nõmme linnaosa valitsus kuulutas välja konkursi „Nõmme kaunim aed 2022“, kuhu oodatakse osalema nii erakinnistu omanikke kui korteriühistuid. Konkursile võib esitada ka naabrite kauneid õueala lahendusi. Stiilsete, originaalsete ja leidlikke lahenduste fotosid oodatakse kuni 20. augustini.

Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri tunnustas Nõmme inimesi, sest piirkonna eripäradele vastava aia hoidmine on suur vastutus. „Tänapäeva aiandustrendid liiguvad üha enam mitte liigse hooldamise, vaid pigem tagasihoidliku suunamise ja nautimise suunas. Julgustan konkursil osalema ka neid, kelle koduaed või õueala on looduskeskne ning madala hooldusintensiivsusega,“ rääkis Kuri.

Konkursi „Nõmme kaunim aed 2022“ märksõnaks on mitmekesine aed või õueala, mis ei tähenda ainult liigirikkust, vaid ka funktsionaalsust, originaalsust ja sobivust ümbruskonda. Hindamine toimub kahes kategoorias – kaunis koduaed eramud ja korteriühistud. Esitatud kandidaatide seast valib žürii välja võitja mõlemas kategoorias. Žürii ülesandeks on hinnata looduslähedust, üldist heakorda, haljastust, terviklikku ruumi mõju ning ka väikevorme nagu piirded, väravad ja valgustus. Sobiva kandidaadi olemasolul antakse välja ka eriauhind.

  • Konkursil osalemiseks saada kolm fotot aiast, õuealast, puhkealast või mõnest lahedast aiaideest e-posti aadressile haidee.kivimagi@tallinnlv.ee.  Fotodele lisaks palutakse kirjutada aia asukoht, omaniku andmed, esitaja nimi ja telefoninumber. Võõra kinnistu konkursile esitamiseks peab olema kinnistuomaniku nõusolek.
  • Fotosid aedadest ja hoovidest oodatakse kuni 20. augustini. Konkursi võitjad avalikustatakse ja autasustatakse septembris 2022.
Head Uudised GoodNews