1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme tähistab 95. aastapäeva näituse ja kontserdiga
Nõmme tähistab 95. aastapäeva näituse ja kontserdiga

Nõmme tähistab 95. aastapäeva näituse ja kontserdiga

Reedel, 12. novembril möödub Nõmmele linnaõiguste andmisest 95 aastat. Nõmme oli omaette linn aastatel 1926 kuni 1940, mil see liideti Tallinna linnaga.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul on Nõmme linnaõiguste aastapäeva tähistamine nii nõmmelastele kui ka linnaosavalitsusele olulise tähtsusega traditsioon. „Üheks heaks tavaks on saanud tunnustusauhinna andmine inimesele või organisatsioonile, kes on Nõmme arengule kaasa aidanud või mõnel muul moel oma teoga silma paistnud. Ka sel aastal saab tunnustuse osaliseks üks eriline inimene, kes kuulutatakse välja õhtusel kontsertaktusel Nõmme kultuurikeskuses,“ teatas Šillis.

Juubelihõngulise tähtpäeva tähistamine algab hommikul kell 10 Nõmme Maja fuajees (Valdeku 13), kus avatakse näitus „Nikolai von Glehn 180 ja linnaks saamise lugu“. Näitusel on eksponeeritud Nõmme muuseumi ja Tallinna tehnikaülikooli raamatukogu näituste materjale.

Kell 11 ootab ajaloolane Leho Lõhmus kõiki eelnevalt registreerinud huvilisi endaga aastapäevamatkale. Matk saab alguse Nõmme Maja eest.

Keskpäeval on nõmmelased oodatud Nõmme päästekomando (Jaama 4) ette, et kuulata üheskoos muusikapala „Ärgake, nii vahid hüüdvad“, mis esitatakse pidupäeva puhul täispikkuses. Lisaks sellele saavad sõna ajaloolane Leho Lõhmus, Nõmme Rotary klubi ja Nõmme linnaosa vanem.

Päeva lõpetab traditsiooniline kontsertaktus Nõmme kultuurikeskuses. Kell 16 algaval kontserdil esinevad Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja Olav Ehala. Kontsert on kõigile osalistele tasuta, kuid kontserdil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine.

Aastapäevamatkale ja kontsertaktusele toimub eelregistreerimine telefonil 645 7333.

Sündmustele tulles palutakse esitada COVID-19 tervisetõend ja isikut tõendav dokument.

Head Uudised GoodNews