1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme vaasides ja lillekastides asenduvad võõrasemad suvelilledega
Nõmme vaasides ja lillekastides asenduvad võõrasemad suvelilledega

Nõmme vaasides ja lillekastides asenduvad võõrasemad suvelilledega

Suur suvi on täies väes ning peagi asenduvad ka Nõmme vaasides ja lillekastides võõrasemad suvelilledega.

“Nõmmekatele on esteetiline elukeskkond äärmiselt oluline, siinsed koduaiad pakuvad õieilu varakevadest hilissügiseni ja silmailu aastaringselt – talvel koheva lumega on Nõmme veel kõige ilusam,“ kinnitab linnaosa vanem Grete Šillis.

Väikestesse vaasidesse Harkumetsa tee ääres, Tiiru ja Valdeku tänavatel ning Valdeku tänava ja Pärnu maantee nurgal istutatakse muu hulgas lehtdekoratiivseid harjas-hiidhirsse, lehtpeete (mangold), südajaid suuteraid, värd-kirinõgeseid ja õitega uhkeldavaid kuldkakakraid, nemeesiaid, rippraudürte, kokku ligi 150 taime. Suurtesse betoonvaasidesse Turu platsil, Männiku tee ääres, Valdeku tänava lõpus Rakus, Pärnu maantee ringidel, Nõmme muuseumi juures, Valdeku saun-spordihoone juures ja mujal istutatakse samuti nii lehtdekoratiivseid kui ka õitsevaid suvikuid, näiteks ilubataate, salviaid, õhulisi piimalilli, pelargoone, petuuniaid, kokku ligi 1000 taime.

Lisaks tulevad tänavu esmakordselt Üliõpilaste silla külge lillekastid, mis täidetakse ripp-petuuniate, ripp-lobeeliate ja ripp-raudürtidega. Juba on postide küljes ka amplid, Nõmmel kokku 21 tükki: Rakus, Männiku teel, busside lõpp-peatuse läheduses, Pärnu maantee ääres Järve keskuse taga, Hiiul alates Vääna tee ristmikust Pärnu maantee ääres. Need on täidetud rusede, ripp-petuuniate, ripp-pelargoonide ja õhuliste piimalilledega. Silmailu on tänavu pakkumas ka lilletornid Jaama tänava alguses ning Pärnu maantee ja Vääna tänava ristmikul.

Lilleilu eest kannab Nõmmel tänavu hoolt Keskkonnahoolduse OÜ, kogumaksumuseks koos kevadlillede, istutamise ja hooldustöödega on planeeritud 34 748 eurot.

Head Uudised GoodNews