1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmmel avati mälestuspink legendaarsele kirurgile
Nõmmel avati mälestuspink legendaarsele kirurgile

Nõmmel avati mälestuspink legendaarsele kirurgile

Nädalavahetusel sai Nõmmel, Hiiu bussipeatuses olla tunnistajaks sel aastal juba viienda nimelise pingi avamisele. Mälestuspingi sai hinnatud arst Arnold Seppo.

„Meil on väga uhke tunne paigutada Hiiule legendaarse arsti Arnold Seppo mälestuseks temanimeline pink. Nõmmel elanud kuulsat kirurgi teati üle terve Nõukogude liidu, ta ravis luumurde ja raskeid põletushaavu uuenduslike, enda leiutatud meetoditega. Seppo abiga said terveks tuhanded raskelt haigestunud inimesed,“ lausus Nõmme linnaosavanem Grete Šillis. „Samuti oli Seppo ainus arst, kellel lubati Eesti NSV ajal rajada Tallinnas, Tõnismäel oma kliinik,“ lisas Šillis.

Ettepaneku mälestuspingi paigaldamiseks tegi Arnold Seppo tütar Heili-Vaus Tamm, kes elab perega senini samas majas, kus elas ka Seppo.

Arnold Seppo sündis 31. detsembril 1917. aastal ja suri raske haiguse tõttu 62-aastaselt 19. aprillil 1980. aastal.

Sel aastal on Nõmmel avatud neli mälestuspinki: Ravila pargis on pink laulja Leida Sibulale, Pääsküla rabas on akadeemik Boris Tamme nimeline pink ja hiljuti avati Nõmme gümnaasiumi hoovis mälestuspink akadeemik Endel Lippmaale ja õppealajuhataja Kalle Sirelile.

Head Uudised GoodNews