1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. “Noor Laulja 2018” laureaat on Kadi Jürgens
“Noor Laulja 2018” laureaat on Kadi Jürgens

“Noor Laulja 2018” laureaat on Kadi Jürgens

25. augustil anti Tallinna Kammermuusika Festivali avakontserdil Raekojas 13-ndat korda Mari-Ann ja Tunne Kelami poolt üle Marje ja Kuldar Sink’i nimeline PLMF preemia “Noor laulja 2018”. Preemia laureaaditiitli pälvis noor metsosopran Kadi Jürgens.

Kadi Jürgens on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning teinud esimesi edukaid ooperirolle Teatris Vanemuine ja EMTA ooperistuudios. Selle aasta sügisest alustab ta õpinguid Antwerpi Kuninglikus Konservatooriumis, Belgias.

“Kodanikualgatuslikult korraldatav festival on suurepärane näide missioonitundest sündinud algatusest,”  ütles Kelam ja lisas: “Mul on suur au olla toetamas noori andeid, kelledest pea kõik on tänaseks tuntud ja tunnustatud muusikud.”

PLMF preemia saajate hulka aastatel 2005–2018 kuuluvad: Oliver Kuusik, Rene Soom, Kädy Plaas, Priit Volmer, Maria Veretenina, Arete Teemets, Kristel Pärtna, Ivi Ots, Johan Randvere, Raiko Raalik, Andreas Lend, Mikk Murdvee, Lilian Kaiv, Pärt Uusberg, Risto Joost, Helen Lokuta, Anna-Liisa Bezrodny, Oksana Sinkova ja Mihkel Poll.

Head Uudised GoodNews