1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. „Noore Algataja“ laureaaditiitli sai Tallinna 53. Keskkooli huvijuht Georgi Lagvilava
„Noore Algataja“ laureaaditiitli sai Tallinna 53. Keskkooli huvijuht Georgi Lagvilava

„Noore Algataja“ laureaaditiitli sai Tallinna 53. Keskkooli huvijuht Georgi Lagvilava

5. detsembri pärastlõunal toimus Mustamäe Kultuurikeskuses Kaja Mustamäe noorte tunnustusüritus nimega „Noorte Imedemaal“, kus jagati priise mitmes valdkonnas.

„Mul on Mustamäe noorte puhul väga hea tunne täna,“ ütles linnaosa vanem Lauri Laats, kes viis piduliku tseremoonia läbi koos Mustamäe Avatud Noortekeskuse juhi Julia Tiidoga. „Kui vaatasin, kui palju oli kõigile kategooriatele tegijaid nomineeritud, ja tutvusin nende saavutuste ja ettevõtmistega, siis – valikut teha oli tõesti raske! Mustamäe noored on tegusad, müts maha, soovin neile kõigile jätkuvalt tuult tiibadesse! Mis mulle aga iseäranis südamesse läks ja mida – siinkohal on väike risk erapoolik näida, aga ma riskin! – tahaksin eriliselt esile tõsta, on kategoorias „Hea idee“ võidu võtnud Tallinna Saksa Gümnaasiumi 12.c klass, kes käis täies koosseisus Tallinna Verekeskuses verd loovutamas ja kutsub üles kõiki 18-aastaseid noori inimesi doonoriks hakkama. Kui meie noored, kellest sageli arvatakse, et nad elavad ainult nutimaailmas, teevad sellise sammu, siis… Siis võime julged olla, et Eesti elu edeneb ja kõik on kõige paremas korras. Suur tänu Mustamäe noortele, selle teadmisega on meil kõigil hea edasi minna!“

Kategoorias „Tegus noortegrupp“ võidutses Tallinna 32. Keskkooli grupp Aktiiv, kes oli peatselt lõppeval aastal erakordselt tegus. Kõiki ettevõtmisi nimetada ei jõua, märgiks ära suure EV101 võimlemispeo, kooli Playboxi korraldamise, stiilsed vahetunnid kogu koolis üks kord kuus, lisaks koolilehe väljaandmine, kunsti, meedia, heli- jm tehnikaga tegelemine jpm. Aktiivsesse Aktiivi kuulub hetkel 102 liiget 9.–12. klassidest.

Eeltoodut arvesse võttes ei ole ime, et kategoorias „Aktiivne osaleja“ võidutses Ilja Obuhov, Tallinna 32. Keskkooli Aktiivi juht ja promootor ning veel ka Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse liige.

„Noore Algataja“ laureaaditiitli sai Tallinna 53. Keskkooli huvijuht Georgi Lagvilava, kes on pühendunud õpilaste ja ka õpetajate digipädevuse suurendamisse ning on ka robootikaringi treener, kes valmistab meeskonda ette ROBOTEXile minekuks. Ja seda kõike ülikoolis õppides!  

Kategoorias „Noor talent“ võttis kaunite kunstide vallas võidu Tallinna Saksa Gümnaasiumi õpilane Ell Juhani, kes on tänavu toonud auhinnalisi kohti nii erinevatelt huumori-, jube- jm juttude võistlustelt kui saavutanud 1. koha ka TSG viievõistlusel matemaatikas, nii et anderikas igat pidi.

Kategooria „Noor talent“ spordivaldkonna pani tihedas rebimises kinni iluuisutaja Niina Petrõkina, kes saavutas tänavu mitmesugustel juunioride GP etapivõistlustel kõrgeid kohti.

Head Uudised GoodNews