1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noored jazzitalendid teevad kummarduse Eesti estraadiklassikale
Noored jazzitalendid teevad kummarduse Eesti estraadiklassikale

Noored jazzitalendid teevad kummarduse Eesti estraadiklassikale

Foto: Rene Jakobson
Foto: Rene Jakobson

Täna algava Jazzkaare raames annavad Eesti noored andekad jazzmuusikud laupäeval, 22. aprillil Viru Keskuse aatriumis viis tasuta lühikontserti, mis viivad kiirretkele jazzi kirevasse ajalukku läbi selle erinevate stiilide, pakkudes elamusi latin jazzist souli ja svingini. Kontsertpäeva eesmärgiks on näidata žanri rikkalikkust ja avardada muusikasõprade meeli. Päeva lõpetab erikontsert, mis on pühendatud Eesti estraadiklassika armastatuimatele lugudele.

Jazzilaupäeva alustavad Jana Kütt, Jaanis Kill, Ilmars Priede ja Kristjan Mängel, kes viivad kuulajad svingi ning latin jazzi ja bossa nova rütmide maailma. Svingimuusika viib meid selle alla legendaarseimate nimede, nagu Frank Sinatra ja Ella Fitzgerald, juurde, samas kui latin jazzis segunevad kirglikud lõunamaarütmid Antonio Carlos Jobimi, Sergio Mendesi ja Chick Corea loomingust.

Seejärel võtavad lava üle duo Jaanis Kill ja Kristjan Rudanovski, kelle improvisatsioonid viiulil viivad mustlasjazzi maailma, tehes kummarduse Django Reinhardtile.

Pärastlõunal on kord souli ja groove’i käes, mille toovad meieni Marianne Leibur, Johannes Laas, Martti Laas ja Ramuel Tafenau. Kõlavad tuttavad lood sellistelt souli ja r’n’b legendidelt nagu Aretha Franklin, Stevie Wonder, Sam Cooke, Erykah Badu ja Marvin Gaye. Seejärel sukelduvad noored jazzmuusikud Eesti armastatud estraadiklassikasse, tuues meieni meloodiad, mille omal ajal laulsid tuntuks Jaak Joala, Uno Loop, Els Himma, Helgi Sallo, Heli Lääts, Kalju Terasmaa, Kalmer Tennosaar jpt.

Kõik lühikontserdid kestavad ligi pool tundi ning on publikule nautimiseks tasuta.

Head Uudised GoodNews