1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Noored muusikud lustisid Anu Kase ansamblimuusikapäeval
Noored muusikud lustisid Anu Kase ansamblimuusikapäeval

Noored muusikud lustisid Anu Kase ansamblimuusikapäeval

Foto: Monika Otrokova
Foto: Monika Otrokova

16.veebruaril toimus Otepääl traditsiooniline Anu Kase ansamblimuusikapäev. Kokku esines 14 õpilasansamblit Tõrvast, Võrust, Valgast, Nõost, Otepäält ning erinevatest Tartu muusikakoolidest ligi 100 õpilasega.

Ansamblimuusikapäeval sai noorte muusikute esituses kuulata erinevaid ansamblikoosseise – akordioniste, flöödi-, saksofoni-, vaskpillide- ja klarnetimängijad ning keelpillimängijaid.  Päev algas aga hoopiski žürii lennuka etteastega, kus žüriiliikmed mängisid erinevaid pille ja laulsid. Žüriisse kuulusid Tartu 1.Muusikakeskooli direktor Kaido Otsing, Otepää muusikakooli klaveriõpetaja ja kontsertmeister Ülle Rebane, muusikakooli kitarriõpetaja Evelyn Ainlo ning Otepää Vallavalitsuse haridus,- kultuuri,- spordispetsialist Janika Laur.

„Ansamblimuusikapäeva žürii ei vali esimest ja teist kohta, see ei ole võistlus,“ selgitas Otepää Muusikakooli direktor Tuuli Vaher. „Žürii tõi iga ansambli esinemises välja kõige meeldejäävama asja. Žürii eesmärgiks oli innustada lapsi koos musitseerima ja rõõmsalt esinema.“

Anu Kase nimelist ansamblimuusika päeva toetasid Valgamaa Omavalitsuste Liit, Eesti Kultuurkapitali Valgamaa Ekspertgrupp, Otepää Vallavalitsus, korraldas Otepää Muusikakool. Selle aasta ürituse motoks oli Ameerika pop-laulja Marilyn Mansoni mõte „Muusika on tugevaim võlukunst“.

Anu Kase oli aastatel 1980-2000 Otepää Muusikakooli õpetaja. Tema käe all on õppinud paljud Otepää lapsed, neist suur osa on praegu juba täiskasvanud. 1997 aastal toimus esimene ansamblimuusikapäev Otepääl, kus Anu Kase oli üks eestvedajaid. Tema eesmärk oli sõnastatud järgmiselt: ansamblimuusikapäev on mõeldud eeskätt Lõuna-Eesti muusikakoolide õpilastele. Üritus on heaks esinemiskogemuseks ja üksteise kuulamise võimaluseks, kus saab tutvuda erinevate ansamblitega. Tänaseks on saanud see üritus järjepidevaks noorteansamblite kokkusaamiskohaks.

VAATA GALERIID!
Fotod: Monika Otrokova

Head Uudised GoodNews