1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noored pered, teid oodatakse! Viimsi vald ja Prangli saarevanem kutsuvad noori peresid Prangli saarele elama
Noored pered, teid oodatakse! Viimsi vald ja Prangli saarevanem kutsuvad noori peresid Prangli saarele elama

Noored pered, teid oodatakse! Viimsi vald ja Prangli saarevanem kutsuvad noori peresid Prangli saarele elama

Foto: Janet Efrati

Viimsi vald ja Prangli saarevanem ootavad kaht noort peret, kellel on põhikooliealised lapsed, Prangli saarele elama. Noored pered leiavad kodu praegu tühjalt seisvas ning vallale kuuluvas värskelt renoveeritud õpilaskodus, lapsed saavad käia Prangli koolis.

„Mõte leida Prangli saarele kaks noort põhikooliealiste lastega peret, sai alguse sellest, et meil on suurepärane kool, aga kohalikke lapsi ja noori jääb aasta aastalt vähemaks,“ ütles Prangli saarevanem Terje Lilleoks.

Foto: Janet Efrati

„Meil on olemas korralik vallale kuuluv õpilaskodu, mis viimasel ajal enamasti tühjana seisis. Pakume seda noortele peredele koduks – tulge Pranglile ning me lubame, et teil on siin tore elu. Loodan väga, et meie elanikkond täieneb kahe toreda perega ja kool saab endale lapsi juurde!“

Foto: Hasso Hirvesoo

„Kõigi väikesaarte häda on olnud kalapüügi kui elatusvahendi vähenemine või sootuks kadumine, seepärast pole ka meie saarel pakkuda püsivaid töökohti ja paljud noored on saarelt lahkunud. Ainus võimalus on endale ise töökoht tekitada,“ sõnas Viimsi abivallavanem Jan Trei. „Praegusel ajal on elu nii palju muutunud, et paljudel töökohtadel ei pea tingimata iga päev füüsiliselt kohal olema, vaid saab teha interneti vahendusel kaugtööd. Pranglil on vaikne ja rahulik, see on suurepärane paik loominguliseks tööks – miks mitte alustada sellel romantilisel saarel romaanikirjaniku või helilooja karjääri. Pranglil on korralik transpordi püsiühendus Viimsiga. Kõik eluks vajalik, sealhulgas internetiühendus on saarel olemas. Tulge ja elage.“

Foto: Janet Efrati

Prangli on imekaunis väikesaar, kus on puhas loodus – meri, liivarannad, kaunid männimetsad ja suured rändrahnud. Pranglil asuvad põhikool, kauplus, postkontor, arstipunkt, rahvamaja, tuletõrjedepoo ning üks asfaltiga kaetud tee. Suviti toimub Pranglil palju kultuuriüritusi ning saart külastavad turistid, tegutseb suverestoran.

Head Uudised GoodNews