1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade
Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade

Noorkokk 2020 tiitli pälvis Carina-Elisabeth Hade

Täna toimunud Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatud võistlusel võtsid mõõtu 7 parimat kodumaist noort kokka, kelle hulgast pälvis esikoha ning Noorkokk 2020 tiitli Carina-Elisabeth Hade Tartu Kutsehariduskeskusest. Paremuselt teiseks jäi Marleen Murumets Kehtna Kutsehariduskeskusest ning kolmanda koha saavutas Alice Adamson Järvamaa Kutsehariduskeskusest.

Võistlejatel tuli etteantud aja jooksul valmistada pidulik isutekitaja, broileriliha ja –subprodukte sisaldav pearoog ning magustoit, milles pidi kasutama Fazeri riivleiba ning meetooteid. Esikoha pälvinud Carina-Elisabeth Hade valmistas isutekitajaks suitsutatud kukeseene tartaleti juursellerikreemi, munakollase-flakey, marineeritud kuusevõrsete ja röstitud seedermänniseemnetega, pearoaks kana-toorjuustu ballotine’i võrkkelmes kanapugu, puraviku jus lié, pärandipeedi tekstuuri, porgandi-bâtonneti, hirsi “lume” ja murulauguõliga, magustoiduks aga mee-semifreddo “leivakivide”, õietolmukrõbediku, astelpajugeeli ja rukkilinnase-tuilega.

Võitja kommenteeris, et tänasele väljakutsele on eelnenud väga pikad treeningnädalad ning palju unetuid öid. “Aga ilmselt just tänu põhjalikule ettevalmistusele õnnestus võistlusel kõik 100%liselt,” rõõmustas Hade. “Olen väga tänulik oma abilisele Hedi Haugasele ning juhendaja Õnnela Muugale, kes mind tohutult palju inspireerinud, motiveerinud ja aidanud on.” Haugas pälvis võistlusel ka parima abilise eriauhinna ning Muuga parima juhendaja auhinna. Noorkokk valas kiidusõnadega üle ka oma mentori, kelleks on tuntud tippkokk ning Eesti Peakokkade Ühenduse president Taigo Lepik.

Züriiliikme ning restoran Wicca peakoka Angelica Udekülli sõnul oli Hade võidutööde puhul märgata läbivalt kõrget taset. “Tema road olid tehniliselt väga hästi läbi mõeldud ning ka maitsed olid suurepäraselt paigas,” kiitis Udeküll. “Üleüldiselt saab seekordsete võistlejate puhul tõsta esile head tehnilist võimekust ja julgeid katsetamisi. Eesti kokandusel on suur ning lootusrikas tulevik!”

Noorkoka võistluse peaeesmärk on propageerida koka eriala ja teadvustada õpilastele täisväärtusliku toidu tähtsust, samuti võimaldab see kutseõppeasutuste õppuritel näidata oma erialaseid oskusi ja tõsta toitlustusvaldkonna kutsehariduse taset ning populaarsust.

Noorkokk 2020 tiitli nimel võistlesid ka Sirelyn Miljand (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool), Taivo Suurpuu (Viljandi Kutseõppekeskus), Milena Simane (Pärnumaa Kutsehariduskeskus) ja Polina Kopõlova (Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus).

Parimatest parimad selgitas välja žürii, kuhu kuulusid peakohtunik Marko Sõmer (Horisont), Aasta Kokk 2019 Cätlyn Priks (Von Krahli Aed), Angelica Udeküll (Wicca), Rado Mitro (RADO), Stefan Berwanger (Alexander) ja Martin Meikas (Ö). Boksikohtunikud olid Koit Uustalu ja Kaido Metsa.

Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toidukultuuri edendav üritus toimub juba 26. korda, tegemist on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatava pikaealiseima ja professionaalseima kokkade võistlusega Eestis. Noorkokk 2019 tiitli pälvis Noel Moglia, kes sel aastal võistleb juba Aasta Kokk 2020 võistlusel, mis toimub homme.

Head Uudised GoodNews