1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Noorte nimel! Raadikul algavad linnaruumi rikastavad tegevused noortele
Noorte nimel! Raadikul algavad linnaruumi rikastavad tegevused noortele

Noorte nimel! Raadikul algavad linnaruumi rikastavad tegevused noortele

Lasnamäel, Raadiku piirkonnas algavad jaanuarist kuni sügiseni kestvad linnaruumi arendavad tegevused ja töötoad, mis on suunatud lastele ja noortele. Esimesena on kavas laupäeval, 20. jaanuaril toimuv lõbus Mustakivi maastikumäng, kuhu on oodatud lapsed ja noored koos perede ning sõpruskondadega.

Noorte tegevusi hakkab Raadikul läbi viima MTÜ Linnalabor koostöös Tallinna spordi- ja noorsooameti ning Lasnamäe linnaosa valitsusega. Tegevusi korraldatakse kohalike omavalitsuste koostöögruppide Tallinna tegevussuuna programmis, mille raames pakutakse uusi noorsootöö teenuseid, et suurendada seeläbi noorte kaasatust noorsootöösse.

Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul aitab programm noorsootöö teenuseid viia just nende noorteni, kes mingil põhjusel on jäänud noorsootööst kõrvale ja just sellistesse piirkondadesse, kus tegevusi noortele pakutakse vähe. „Lasnamäe Raadiku tänava asum on just selline piirkond, kus elab väga palju lapsi ja noori, kuid võimalusi arendavateks vaba aja tegevusteks napib. Tänu kohalike omavalitsuste koostöögruppide Tallinna tegevussuuna programmile hakatakse just selles Lasnamäe osas kuni sügiseni läbi viima põnevaid üritusi, mis lisaks arendavatele tegevustele ja praktilistele oskustele annavad kohalikele noortele võimaluse osaleda oma kodupiirkonna kujundamises ning linnaruumi rikastamises,“ tutvustas abilinnapea Raadiku piirkonna tegevusi.

Raadiku tegevuste avaüritusena toimub 20. jaanuaril kell 13–16 Mustakivil maastikumäng, mis on lõbus orienteerumis- ja seiklusoskusi proovile panev üritus kogu perele. Mängus saab osaleda nii üksi kui ka sõprade või pereliikmetega. Linnamaastiku läbimist abistab kohapeal etteantud punktide ja vihjetega mänguleht.

Raadiku asumi tegevused keskenduvad enam linnaruumile ja selle kujundamisele ning annavad võimalusi just noortel selles protsessis aktiivselt kaasa lüüa. Nii näiteks korraldatakse lastele ja noortele linnaaianduse töötubasid, kus osalejad saavad rajada peenraid ning istutada ja kasvatada viljapuid ning taimi, tehes sealjuures tutvust ökosüsteemi ja taaskasutusega ning õppides meeskonnatööd. Kavas on ka linnaruumi käsitlevad töötoad, mille eesmärk on panna noori rohkem märkama linnaruumi ja selle erinevaid kasutajaid, et seeläbi ühiselt luua Raadikule noortele sobiv tegevusala. Lisaks valmistatakse töötubade käigus Raadiku hoovidesse kohalike noorte osalusel ka euroalustest vahva õuemööbel.

Lisaks õueala üritustele algavad jaanuaris töötoad ja tegevused ka Raadiku tänav 8b/1-5 asuvas korter-noortestaabis, mis on ümber kohandatud spetsiaalselt noorsootöö tingimustele vastavaks. Lisaks linnaruumi õpitubadele viiakse seal läbi ka mõttemängude töötubasid, laua- ja mälumänguõhtuid ning korraldatakse võistluseid.

Kohalike omavalitsuste koostöögruppide Tallinna tegevussuunda koordineerib Tallinna spordi- ja noorsooamet. Mustakivi maastikumängu ja Raadiku piirkonna tegevustega saab lähemalt tutvuda veebilehel.

Head Uudised GoodNews