1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Novembri alguses toimub Eesti suurim veganfestival
Novembri alguses toimub Eesti suurim veganfestival

Novembri alguses toimub Eesti suurim veganfestival

Taimetoidumess 2016
Fotod: Ulli Luide

4. novembril kella 11–17 peetakse Tallinna Kultuurikatlas juba seitsmendat aastat järjest Baltimaade vanimat veganfestivali. Ürituse eesmärk on tutvustada täistaimseid tooteid ja vegan elustiili.

Sel aastal vallutab Taimetoidumess kogu Kultuurikatla, avatud on ka suur saal ehk Black Box. Messil osaleb ligi sada ettevõtet ja organisatsiooni, kes tutvustavad ja müüvad laias valikus taimetoitu, eetilist kaupa, riideid ja kosmeetikat, jagavad ideid ja muud teavet ning teevad häid pakkumisi. Kohapeal toimuvad huvitavad loengud, vestlusringid ja filmiesitlused.

Taimetoidumess 2017 peaesineja on kuulus jõumees Patrik Baboumian, kes on tuntud kui maailma tugevaim vegan. Baboumian on mitmete riiklike ja rahvusvaheliste jõuspordi tiitlite ning rekordite omanik, muuhulgas on teda pärjatud “Saksamaa tugevaima mehe” tiitliga.

Patrik Baboumian

Taimetoidumessil tunnustatakse esmakordselt Eesti isikuid, ettevõtteid ja ühinguid, kes on edukalt panustanud veganluse levikusse.

Sissepääs messialale maksab 1 euro, pileteid müüakse kohapeal.

Taimetoidumessi vaimus toimub Erinevate Tubade Klubis ametlik järelpidu, kus kõik esinejad on taimetoitlased. Peasinejana astub lavale Mick Pedaja.

Eelmisel aastal külastas Taimetoidumessi üle 4000 inimese. Ürituse korraldamises osales 40 vabatahtlikku kolmest vabaühendusest.

Taimetoidumessi korraldavad Eesti Vegan Selts, loomade eestkoste organisatsioon Loomus ja liikumine Loomade Nimel.
Ürituse peasponsor on kodumaine mahemahlade tootja HeyDay. Messi toetavad Kultuurikatel, ökoloogiliste puhastustoodete tootja Mulieres, Svenska Bioforce AB Eesti filiaal ning ökotoodete jae- ja hulgimüüja Biomarket.

Head Uudised GoodNews