1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Nuku- ja visuaalteatrifestivali etendusi külastas üle 4000 inimese
Nuku- ja visuaalteatrifestivali etendusi külastas üle 4000 inimese

Nuku- ja visuaalteatrifestivali etendusi külastas üle 4000 inimese

Eile lõppenud nuku- ja visuaalteatrifestivali NuQ Treff etendusi külastas nelja päeva jooksul üle 4000 inimese.

„Festivali sisuliste suundade arendamise ja väljamängimise üle on mul siiralt hea meel,” ütles festivali kunstiline juht Leino Rei. „Oleme otsinud läbivalt sisu ja vormi dialoogi ning püüdnud seda tervikpildiks ühendada kolmel paralleelsel liinil: programm, mis rikastaks kohalikku teatripilti, visuaalteatri mõtestamine ja festivalil etendunud lavastuste analüüs ning praktiline meistriklass, mis inspireeriks ja arendaks meie oma teatri inimesi.”

Rei sõnul on tal trupiliikmena eriline heameel Prantsuse trupi Plexus Polaire lavastajate ja näitlejate Yngvild Aspeli ja Viktor Lukawski töötubade üle, kus keskenduti tööle elusuuruses nukkudega. „Kõlab justkui näitlejavaenulikult, aga nukuteatri kontekstis on möödapääsmatu otsida viise, kuidas nii enda kui ka grupi energia suunata nuku teenistusse,” ütles Rei. „Olemuslikult väga tabav – näitlejatena peaksime rohkem mõtlema sellele, mida me väljendame ja taandama iseenda ambitsioonid terviku teenistusse. Kasulik mõtteharjutus ka ühiskonnas laiemalt.”

Festivali 21 lavastusest üheksa olid suunatud noortele ja täiskasvanutele ning 12 väike- ja koolilastele. Alaprogrammidest sai näha prantsuse, vene ja NUKU teatri programmi, esindatud olid veel Soome, Leedu, Poola, Bulgaaria, Belgia, Saksamaa, Suurbritannia, Sloveenia ja Iisraeli teatrid. Õhtuti toimus aktiivne mõtteid ja elamusi vahetav seltsielu festivaliklubis.

Järgmine festival toimub 2021. aastal.

Head Uudised GoodNews