1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Oivalise Ajakirjanduse stipendiumi pälvis viis uuriva ajakirjanduse projekti
Oivalise Ajakirjanduse stipendiumi pälvis viis uuriva ajakirjanduse projekti

Oivalise Ajakirjanduse stipendiumi pälvis viis uuriva ajakirjanduse projekti

Sihtasutuse Oivaline Ajakirjandus stipendiumile laekus 17 avaldust, mille seast juhatus otsustas määrata kuni 5000 euro suuruse stipendiumi viiele projektile.

Seekordses taotlusvoorus pälvisid 3000-5000 euro suuruse stipendiumi:

  • Eero Epner – sõda Ukrainas
  • Riin Aljas – Eesti krüptomeka varjupool
  • Meelis Piller – toiduettevõtlus
  • Laura Mallene – koduvägivald
  • Raul Malmstein – hinnamoonutused Eesti turul

„Oleme tänulikud kõigile autoritele, kes meile oma loovideed saatsid. Kõige rohkem projekte esitati hetkel aktuaalsel toidujulgeoleku teemal ning osalesid nii tegevajakirjanikud kui ka erinevate valdkondade asjatundjad. Projektide tase oli tõeliselt kõrge, see näitab selget vajadust stipendiumite järele, mis toetavad põhjalike ja süvenemist vajavate lugude kirjutamist,“ ütles sihtasutuse Oivaline Ajakirjandus juhatuse liige Mari-Liis Rüütsalu.

„Valiku tegemine ei olnud lihtne ülesanne. Võidutööde valimisel vaatasime uuritava teema aktuaalsust ja mõjukust, originaalsust ja erinevate meediumite kasutamist,“ rõhutas ta.

Rüütsalu kinnitas, et sihtasutus kuulutab uue konkursi välja juba 2023. aasta kevadel. „Huvilised, kes seekord ei jõudnud oma loovideed esitada, saavad seda peagi taas teha. Jagame oma kanalites lähikuudel infot järgmise taotlusvooru kohta ja avaldame teemad, mille kohta lugusid ootame,“ selgitas ta.

Monika Kuzmina Peatoimetaja