1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Ökomärgisega „Roheline lipp“ tunnustatakse kümmet kooli ja lasteaeda
Ökomärgisega „Roheline lipp“ tunnustatakse kümmet kooli ja lasteaeda

Ökomärgisega „Roheline lipp“ tunnustatakse kümmet kooli ja lasteaeda

Foto: Pixabay

Tallinna Õpetajate Majas toimub 5. juunil tunnustusüritus, kus autasustatakse kümmet kooli ja lasteaeda ülemaailmselt tuntud ökomärgisega „Roheline lipp“.

Roheline lipp antakse välja haridusasutustele, kes on kujundanud oma keskkonnahariduse strateegia, järgivad seda õppetöös, maja haldamisel ja kogu tegevuse korraldamisel ning on lisaks lastele ja õpetajatele kaasanud keskkonnategevustesse ka lapsevanemad ja kõik haridusasutuse töötajad.

Roheline lipp antakse välja haridusasutustele, kes on kujundanud oma keskkonnahariduse strateegia ning on lisaks lastele ja õpetajatele kaasanud keskkonnategevustesse ka lapsevanemad ja kõik haridusasutuse töötajad.

Haridusasutustele annab „Rohelise lipu“ tunnustused üle Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova. „Suur osa harjumusi, mis me endale nooruses sisse juurutame, jäävad meid saatma terveks eluks. Keskkonnateadlik käitumine võiks igatahes olla üks nendest harjumustest ja „Rohelise Kooli“ projekt just sellesse panustabki,“ kommenteeris Izmailova.

Rohelise lipu saavad Tallinna Kuristiku Gümnaasium, Tallinna Meelespea Lasteaed, Rannamõisa Lasteaed, Tallinna Lasteaed Sipsik, Tallinna Seli Lasteaed, Tallinna Lindakivi Lasteaed, Tallinna Lasteaed Südameke, Tallinna Liikuri Lasteaed, Tallinna Kuristiku Lasteaed ja Tallinna Tondi Põhikool.

Ökomärgist „Roheline lipp“ saavad taotleda haridusasutused, kes osalevad ülemaailmses programmis Eco-Schools Global, http://www.ecoschools.global/. Programmis osaleb 67 maad. Eesti liitus programmiga 2016. aastal, selles osaleb 52 haridusasutust. Roheline lipp omistati 2017. aastal 19 haridusasutusele, millele lisandub nüüd veel kümme.

Rohkem infot programmi kohta SIIT!

Head Uudised GoodNews