1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Oktoobri alguses toimub Tartus Põhja- ja Baltimaade kogukonnateatri konverents
Oktoobri alguses toimub Tartus Põhja- ja Baltimaade kogukonnateatri konverents

Oktoobri alguses toimub Tartus Põhja- ja Baltimaade kogukonnateatri konverents

1.-3. oktoobrini leiab Tartus aset Põhja- ja Baltimaade kogukonnateatri konverents projekti “Läbi linna” algatusena, mis sai alguse 2021. aasta hiliskevadel, kui etendus Jaanika Tammaru rännaklavastus “Läbi linna: Karlova”.

Konverentsi esimesel päeval on fookuses arutelud: kogukonnateatri mõistesse teeb sissejuhatuse teatriteadlane Madli Pesti, sõna saab “Läbi linna” projekti ideeline eestvedaja Jaanika Tammaru, veebiettekande peab Paide teatri lavastaja Jan Teevet. Rahvusvahelist mõõdet lisavad loovprodutsent Ieva Niedre (Läti), kunstnik ja näitleja Denisas Kolomyckis (Leedu), etenduskunstnikud Anni Pelikka ja Evelina Heinonen (Soome) ning Taanist Odin teatri lavastaja Kai Bredholt.

Teine päev on töötubade päralt, mis toimuvad nii eesti kui ka inglise keeles. Neid viivad läbi psühhodraama õppejõud Aivar Simmermann Eestist, Eveliina Heinonen ja Anni Pelikka, Ieva Niedre ja lavastaja Edgars Nikalsons Lätist, Denisas Kolomyckis ja Kai Bredholt.

Festivali kolmas päev on praktikapäev, kus minnakse koos ühisele retkele Supilinna. Konverents lõpeb “Banketiga luulele ja laulule” Supilinna kiigeplatsil.

“Isegi, kui tead, et leiutad jalgratast, on hea kutsuda teised leiutajad oma nippe jagama. Eriti teatrivaldkonnas. Selle konverentsi kokkukutsumise eesmärk ongi väga isekas: kutsuda targad inimesed kokku oma kogemusi jagama, need oskused ja mõtted jäävad Eestisse ning ehk rakenduvad “Läbi linna” projektides. Küllap pakume kaugetele külalistele ka midagi vastu,” ütles Tammaru.

Konverents ja töötoad on tasuta, kuid eelregistreerimisega.

Head Uudised GoodNews