1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Oktoobris jätkuvad seminarid Tallinna korteriühistute liikmetele
Oktoobris jätkuvad seminarid Tallinna korteriühistute liikmetele

Oktoobris jätkuvad seminarid Tallinna korteriühistute liikmetele

Oktoobris jätkab Tallinna linn korteriühistute liikmetele mõeldud seminaridega. Esimene seminar toimub kolmapäeval, 14. oktoobril kell 17.30 Vene kultuurikeskuses.

„Seminaride korraldamise eesmärk on pakkuda kortermajade elanikele teadmisi erinevates valdkondades ja aidata leida parimaid lahendusi korteriühistu ja korterelanike koostoimimiseks. Oleme seminarid kavandanud selliselt, et üks osa on informatiivne, teoreetiline teave – näiteks seadustiku tutvustamine. Pärast seda on kohaletulnutel võimalus küsida nõu oma valdkondade ekspertidelt,“ selgitas abilinnapea Eha Võrk ning lisas, et kohapeal on tagatud maskid ja desinfitseerimisvahendid ning kohaletulnutel palutakse hoida turvalist vahet.

Abilinnapea sõnul arutleti septembris tuleohutusest kortermajades ja korteriühistute üldkoosolekute korraldamisest, korteriühistu liikmete õigustest ja kohustustest, juhatuse õigustest ja kohustustest ning ühistu majandamisest üldiselt. „Oktoobrikuus arutame koos Linnaplaneerimisameti spetsialistidega erinevate lubade vajalikkuse üle korteriühistu ehitustegevuse planeerimisel. Kuigi Tallinnas näeb juba väga palju kortermaju, mis on saanud endale uue ilme korrastatud hoovi või haljastuse näol, on veel küllalt korteriühistuid, kes siiani pole julgenud või osanud terviklikult laenu abil kortermaja renoveerida. Oktoobri lõpus toimub veebiseminar, kuhu on kutsutud pangaesindaja, kes tutvustab, millised dokumendid laenu taotlemiseks tuleb esitada,“ rääkis Võrk.

Seminaride toimumisajad oktoobris:

14. oktoober „Erinevate lubade taotlemine ja vajalikkus korteriühistu ehitustegevuse planeerimisel“ Vene Kultuurikeskuses (Mere pst 5). Seminar toimub vene keeles.

28. oktoober veebiseminar „30 minutit panga esindajaga korteriühistu laenutaotlemise teemal“ Tallinna Linnavaraameti Facebook’i lehel. Seminar toimub eesti keeles.

29. oktoober „Erinevate lubade taotlemine ja vajalikkus korteriühistu ehitustegevuse planeerimisel“ Tallinna Kiirabi koolituskeskus (Retke tee 1). Seminar toimub eesti keeles.

Kõik eelnimetatud seminarid algavad kell 17.30. Seminaridel saab osaleda iga korteriühistu liige ehk iga Tallinna linna elanik, kes elab korterelamus. Seminaride kava ja registreerimisinfo leiab siit. Küsimused saab saata eelnevalt e-posti aadressile ky.teabekeskus@tallinnlv.ee

Head Uudised GoodNews