1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Oktoobris saab pealinnas ohtlikke jäätmeid tasuta ära anda
Oktoobris saab pealinnas ohtlikke jäätmeid tasuta ära anda

Oktoobris saab pealinnas ohtlikke jäätmeid tasuta ära anda

Oktoobri kahel viimasel nädalavahetusel, 23.–24. ja 30.–31. oktoobrini saavad Tallinna elanikud taas ohtlikke jäätmeid tasuta ära anda.

„Inimeste tarbimisharjumusi arvestades on ringmajandus üks olulisi aspekte rohelisema ja puhtama elukeskkonna säilitamiseks. Ühe meetmena pakub linn kodumajapidamistes tekkinud ohtlike jäätmete tasuta äravedu ja heameel on näha, et seda võimalust kasutatakse aktiivselt,“ rääkis linna ettevõtlusdirektor Mart Luik. „Kui ülemöödunud aastaga koguti ja veeti ära ligi 51,1 tonni ja eelmisel aastal 86,1 tonni ohtlikke jäätmeid, siis tänavu on ainuüksi kevadel kogutud juba 51,3 tonni. Kutsun kõiki seda võimalust kasutama, sest nii ei satu ohtlikud jäätmed olmejäätmete hulka või – mis veel halvem – loodusesse, vaid need võetakse taaskasutusse ja suunatakse materjalidena uuesti ringlusesse.“

Tänavu sügisel oodatakse kogumisringidele üle andma järgmisi majapidamises tekkivaid ohtlikke jäätmeid: ohtlikke aineid sisaldavad ja nendega saastunud pakendid; akud ja patareid (sh pliiakud); vanad ravimid; värvide-, lakkide-, liimide- ja lahustitejäägid; õlid ja rasvad, mitmesugused määrdeained; absorbendid, filtermaterjalid, saastunud kaltsud, kaitseriietus jms; õlifiltrid ja antifriisijäägid; nakkusohtlikud teravad ja torkivad jäätmed (nt vanad süstlad jmt); aiandusmürgid ja väetistejäägid, pestitsiidid; kemikaalijäägid (happed, leelised, fotokemikaalid ja muud olmekemikaalid); ohtlikke aineid sisaldavad pesuained; elavhõbedat sisaldavad jäätmed (nt vanad kraadiklaasid, päevavalguslambid ja säästupirnid); vanad elektri- ja elektroonikaseadmed.

Kogutud ohtlikke jäätmeid käitleb Epler & Lorenz. Kogumisringide ajakava leiab SIIT.

Alates 17. aprillist on Tallinnas kaks parklates asuvat ohtlike jäätmete kogumispunkti, mis asuvad aadressidel Wismari tn 13 ja Väike-Rannavärav 6 ning on avatud laupäeviti ja pühapäeviti kella 10–15. Ohtlikke jäätmeid saab üle anda ka jäätmejaamades Pärnamäel, Rahumäel, Pääskülas ja Paljassaares.

Head Uudised GoodNews