1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE ETTEVAATLIK! Tartu linnavalitsus ja Terviseamet kutsuvad tartlasi ettevaatlikkusele
OLE ETTEVAATLIK! Tartu linnavalitsus ja Terviseamet kutsuvad tartlasi ettevaatlikkusele

OLE ETTEVAATLIK! Tartu linnavalitsus ja Terviseamet kutsuvad tartlasi ettevaatlikkusele

Seoses koroonaviiruse kiire levikuga Tartus kutsuvad Tartu Linnavalitsus ja Terviseameti Lõuna regioon tartlasi ettevaatlikkusele ning vastutustundlikule käitumisele.

Kahe viimase nädalaga on nakatumine Tartu linnas märgatavalt tõusnud. 20. novembri seisuga on Tartus ligi 130 nakatunut ja üle 500 lähikontaktse. Terviseameti hinnangul on kõige suuremad nakatumisriskid seotud huvitegevuse, koolide ja töökohtadega.

Terviseameti Lõuna regiooni juhi Tiia Luhti sõnul on olukord Tartus juba väga kriitiline ja nakatumine kasvab pidevalt. “Viimane aeg on nüüd loobuda erinevaid põlvkondi ühendavatest pidudest, samuti peaks töökollektiivides viima miinimumini nii ühisüritused kui ka samas ruumis toimuvad koosolekud,” täpsustas Luht.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul peavad inimesed väga hoolega oma käigud läbi mõtlema. “Kindlasti ei soovi me, et tuleksid ulatuslikud piirangud, mis meie elu taas seiskaks. Seetõttu on vaja, et ka iga inimene ise jälgiks, kas ta käib kohtades, kus on piisavalt ohutu. Samuti tuleb rangelt kinni pidada kõigist reeglitest: hoida distantsi, jääda haigustunnustega koju, kanda siseruumides ja ühistranspordis maski.”

Tartu Linnavalitsus soovitab aasta lõpuni planeeritud suuremad üritused, esinemised ja võistlused edasi lükata. Enda korraldatavad suured siseüritused jätab linn kuni aasta lõpuni ära. Kodanike vastuvõttudel eelistatakse kasutada e-kanaleid või telefoni, kuid kui vajadus on reaalse kohtumise järele, tuleb see ette registreerida ja kanda maski. Tartu koolijuhid otsustasid ühiselt kaheks nädalaks peatada laulukooride, puhkpilliorkestrite ja tantsuringide tegevuse, kus osalevad erinevate klasside õpilased. Samuti leppis linnavalitsus Tartus tegutsevate eakate piirkonnakeskustega kokku ajutised piirangud huvitegevuse korraldamisel.

Kuna huviringides on nakatumisrisk suur, on Terviseametil soovitus vähendada seal gruppide suuruseid ja vältida erinevate gruppide segunemist, eelistada tuleks individuaaltunde ja kasutada siseruumides maske. Väga oluline on ka ruumide tuulutamine ning pindade ja käte puhastamine.

Head Uudised GoodNews