1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Kas eriolukorras saab abielluda? Millised eritingimused kehtivad?
OLE TEADLIK I Kas eriolukorras saab abielluda? Millised eritingimused kehtivad?

OLE TEADLIK I Kas eriolukorras saab abielluda? Millised eritingimused kehtivad?

Eriolukorras on oluline olla teadlik kõikidest piiragutest ja nendega arvestada, et säilitaksime kõik rahu ja oleksime teadlikud, mida saab ja mida mitte teha seoses piirangutega teha.

Perekonnaseisuasutustes kokku lepitud abielu registreerimiste korral palub riiki võtta eelnevalt asutustega ühendust ja uurida kehtestatud piiranguid. Tõenäoliselt pääsevad turvalisuse huvides kõikidesse kohaliku omavalitsuse ruumidesse vaid abiellujad. Pulmapeod tuleb edasi lükata, sest COVID-19 näol on tegemist väga kergesti leviva viirusega.

Tallinna linn palub seoses koroonaviiruse (COVID-19) levikuohuga suhelda telefoni, e-posti perekonnaseisuamet@tallinnlv.ee või posti teel. 

Tallinna Perekonnaseisuametis ei võeta ajutiselt vastu avaldusi abiellumiseks ja abielu lahutamiseks. Abielu sõlmitakse ainult noorpaari kohalolekul, ei ole lubatud fotograafe ega külalisi. Mitteabielus olevad vanemad saavad perekonnaseisuametis sündi registreerida.

Alates 16.03.2020 kuni uue info avaldamiseni palutakse kasutada e-teenuseid või esitada avaldus Tallinna Perekonnaseisuametile e-posti või tavaposti teel.  

Head Uudised GoodNews