1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Laulupeo ja rongkäiguga seotud liikluskorraldus Tallinnas
OLE TEADLIK I Laulupeo ja rongkäiguga seotud liikluskorraldus Tallinnas

OLE TEADLIK I Laulupeo ja rongkäiguga seotud liikluskorraldus Tallinnas

XXVII laulupeo “Minu arm” turvalise liikluskorraluse tagamiseks annab Ühisteenused ülevaate Tallinna linna liikluskorralduse muudatustest 6.  ja 7. juulil ning soovitab jälgida linnas liikluskorraldajate juhiseid. Peamised muudatused täna ja homme puudutavad kesklinna liiklus- ja parkimiskorraldust Kassisaba asumist Kadrioruni ning Lauluväljaku ümbruses.

Juubelilaulu- ja tantsupidu “Minu arm” tänane pidulik rongkäik ja kontserdid haaravad endaga kaasa Tallinna linna alates Kassisaba asumist kuni Kadrioruni. “Tänasel rongkäigu päeval tuleb kindlasti arvestada sellega, et suuremad rahvamasside liikumised linnas toimuvad juba enne üritusi ja ka pärast nende lõppemist,” märkis Ühisteenuste spetsialist Henrika Hain.

“Seega tasub varuda aega ja arvestada, et liiklus on piiratud seni kuni kümned tuhanded jalakäijad ümbruskonna tänavatel ja sõiduteedel kontsertidele kogunevad, aga ka siis, kui rahvamassid pärast kontserte paari tunni jooksul tagasi kesklinna liiguvad,” selgitas Hain ning soovitas pealtvaatajatel peopaika liikudes eelistada ühistransporti.

Rongkäiguga seotud liiklusmuudatused

– Alates 5. juulil kella 21-st kuni 6. juulil kuni kella 18.00-ni on parkimine keelatud rongkäigu kolonnide rivistumise alal kuni rongkäigu viimaste osalejate lahkumiseni Tõnismäe, Hariduse, Wismari (Toompuiestee-Toompea tn lõik), Roosikrantsi (Kaarli pst-Roosikrantsi 15 lõik) tänavatel. Samaks perioodiks muudetakse Toompuiesteelt Toompeale pääsemiseks Falgi tee kahesuunaliseks.

– 6. juulil kell 09.00 kuni 18.00 on liiklus suletud ja ühistransport ümber suunatud rongkäigu kolonnide rivistumise alal kuni rongkäigu viimaste osalejate lahkumiseni: Vabaduse väljak, Kaarli, Roosikrantsi (Kaarli pst-Roosikrantsi 15 lõik), Hariduse, Tõnismäe, Toompea (Kaarli pst-Falgi tee lõik), Wismari (Toompea-Toompuiestee lõik), Toompuiestee (Wismari-Endla lõik), Luise (Toompuiestee-Koidu lõik), Koidu (Luise-Endla lõik), Endla (Suur-Ameerika-Tõnismäe lõik), Pärnu mnt (Liivalaia-Viru väljaku vaheline lõik). Erandkorras on avatud sissesõit Suur-Ameerika tänavalt Lõkke tänavale, seoses Endla tänava poolt Lõkke tänavale sissesõidu sulgemisega kolonnide rivistuse ajal.

– 6. juulil kell 11.00 (liinibussid alates 12.00) kuni 18.00 on avalik liiklus seoses rongkäiguga suletud marsruudil Vabaduse väljak – Viru väljak – Narva mnt – Pirita tee – Vana-Pirita tee kuni Lauluväljaku Mere väravani. Trolliliiklus Mustamäelt toimub tagasipöördeks vaid kuni Koidu tänavani. Liinibussid suunatakse sellel ajal Pärnu maanteelt Estonia puiesteele ning Estonia puiesteelt Teatri väljaku ja Lembitu tänava kaudu Liivalaia tänavale.

– 6. ja 7. juulil pärast laulupeo kontsertide lõppu tuleb arvestada pikemate liiklusseisakutega Pirita teel ja Narva mnt-l ning nendega piirnevatel tänavatel seoses pealtvaatajate massilise lahkumisega Lauluväljakult. Esimesena lubatakse liikuma ühistransport, seejärel pärast rahvamasside hajumist sõiduteedelt ka muud sõidukid, sh korraldajate erilubadega sõidukid.

Rongkäigu rivistuste liiklusskeem!

Rongkäigu marsruudi liiklusskeem!

Liikluskorraldus Lauluväljaku lähistel

– Kuni 8. juulini kell 14.00 on parkimine Oru hotelli eest olevas parklas keelatud (sh PARGI JA REISI alal).

– Kuni 7. juulini kell 24.00 on Joa tänav muudetud ühesuunaliseks (Kuristiku tn poolt) ja sellel on parkimine keelatud (v.a korraldajate erilubadega sõidukid vasemal teepoolel).

– Kuni 7. juulini kell 24.00 on sõidukite parkimine keelatud Pirita tee kesklinnast väljuval lõigul Vana-Pirita tee – Pirita tee 20, Vana-Pirita lõigul Pirita tee – Pirita tee 20, Lauluväljaku Lasnamäe väravate läheduses olevates parklates ja Narva mnt kesklinnast väljuval sõidusuunal alates Narva mnt 128 kuni Turba tänavani.

– Kuni 7. juulini kell 24.00 on lubatud korraldaja erilubadega autobusside peatumine osavõtjate väljumiseks ja sisenemiseks Pirita tee (teelõigul Vana-Pirita tee – Pirita tee 20) kesklinnast väljuva suuna esimesel sõidurajal ning Narva mnt-l (Kuristiku-Oru tn lõigul mõlemas suunas).

Piirkiirus 30 km/h kehtib:

– kuni 7. juulini kell 23.00 Narva mnt-l (Pirita tee-Smuuli lõik) ja Pirita teel (Narva mnt-Eesti Näituste lõik).

– kuni 7. juulini kell 23.00 Kuristiku (Narva mnt-Oru lõik), Joa ja Oru tn-l (Narva mnt-Joa lõik).

– Avalikuks liikluseks on suletud Narva mnt (Pirita tee-Turba lõik) 6. juulil kell 17.30 – 24.00 (I kontsert) ja 7. juulil kell 13.00 – 22.00 (II kontsert), piirang ei puuduta liinibusse.

– Osavõtjate ja pealtvaatajate jalgratastele on korraldatud valvega jalgrattaparklad, kuhu tuleb jätta ka tõukerattad ja rulad. Lauluväljaku ümbruse jalgrattaparklad asuvad Mere, Oru ja Lasnamäe väravate juures ning need on avatud 6. juulil kell 14.00-24.00 ning 7. juulil kell 12.00-22.00.

Ratastoolis saabunud piletiga pealtvaatajate sõidukite eriloaga parkimiseks on esimestele parkimiskoha taotlejatele eraldatud kohad Lauluväljaku mereväravate parklas. Uusi taotlusi enam vastu ei võeta.

Lauluväljaku piirkonna liiklusskeem!

Kõigil tänavatel ja teelõikudel, kus seoses laulu- ja tantsupeoga liikluskorraldus muutub, on üleval ajutised liiklusmärgid. Peo tipphetkel on korraga väljas sadakond neoonvestides Ühisteenuste liiklusreguleerijat, kelle juhiste järgimine aitab liiklust sujuvana hoida.

Täpsem info pidustustega kaasnevate suurimate liiklusmuudatuste kohta asub Ühisteenuste kodulehel ja Facebooki-lehel  ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA kodulehel.

Joonised peonädala liikluskorralduse kohta leiab siit

Head Uudised GoodNews