1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Nõmme kultuurikeskuse uksed paotuvad pisitasa
OLE TEADLIK I Nõmme kultuurikeskuse uksed paotuvad pisitasa

OLE TEADLIK I Nõmme kultuurikeskuse uksed paotuvad pisitasa

Eriolukorra ajal vaid veebipõhiselt toimetanud Nõmme kultuurikeskus avab tasapisi oma uksi. Kui mai alguses said huviringid loa kolida veebist õue, siis nüüd saavad ringid tuua soovi korral oma tegevuse õuest tuppa. Juba teist nädalat on majas lubatud huvitegevus kuni 10 osalejaga ning 2+2 reeglit järgides.

Esimesed huviringid, mis leevenenud tingimustes majas said tunde alustada, olid noorte naiste koor Kevad, tantsutrupp Alhambra, tantsuklubi Ritmo ning Nõmme Pillikoor. Nõmme Pillikoori juhendaja Küllike Pajula nentis, et uskumatult tore oli jälle koguneda ja musitseerida. „Eluvaim ja pillimängutuhin tuli kõigisse kohe mühinal tagasi. Oleme selle võimaluse eest väga tänulikud,” ütles Pajula.

Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis ütles, et kuigi huvitegevus tasapisi juba toimub, jäävad kultuurikeskuse uksed sügishooajani, mil kultuurikeskus peab juubelit, kultuurinautijatele siiski suletuks. “Nii nagu paljud teised Tallinna linna asutused jätkab ka Nõmme kultuurikeskus võimalust mööda kontaktivaba suhtlemist. Töötajad on igati kättesaadavad nii telefoni- kui ka e-posti teel,” ütles linnaosavanem. “Kontaktivabalt saab nautida ka kultuurikeskuse kunstistuudiote igakevadist näitust, mis sel korral on avatud kultuurikeskuse Facebooki lehel,“ lisas Šillis.

Hetkel planeeritakse kultuurikeskuse sügishooaega ja juubeliüritusi. Kevadel toimuma pidanud kontserdid toimuvad sügisel. Näiteks iga-aastane lastelaulukonkurss Kevadekuulutaja, mis sel aastal on Tallinna Tähtede lava Nõmme eelvooruks, toimub laupäeval, 26. septembril.

Oktoobris tähistab Nõmme kultuurikeskus 75. juubelit ning programm tuleb värvikirev. Juubeli puhul on hetkel toimumas ka mälestuste kogumise üleskutse. Linnarahvast kutsutakse üles panema kirja mälestusi, mis on kultuurikeskusega seotud ja mida oleks tore ka teistega jagada. Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews