1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Pirita noortekeskuste ümbrust jälgivad valvekaamerad
OLE TEADLIK I Pirita noortekeskuste ümbrust jälgivad valvekaamerad

OLE TEADLIK I Pirita noortekeskuste ümbrust jälgivad valvekaamerad

Mähe ja Kose vaba aja keskuse juurde paigaldatakse valvekaamerad, et ohjata noorte väljakutsuvat käitumist.

„Aastaid on linnaosa probleemsed kohad olnud Mähe ja Kose vaba aja keskuse ümbrus, mis on populaarsed noorte kogunemiskohad ja kus pannakse aeg-ajalt toime ka pahategusid. Näiteks ronivad noored maja katusele, lõhuvad terrassi ja postkasti, loobivad akendesse pori, laamendavad,” kirjeldas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. „Nad lõhuvad inventari ja häirivad oma väljakutsuva käitumisega ümbruskonna elanikke,” lisas linnaosavanem.

Mähe kambas on valdavalt kohalikud noored – nende hulgas on nii 12-13-aastaseid kui ka 17-18-aastaseid. Kose vaba aja keskuse juurde tullakse ka kaugemalt ja autodega ning kogunetakse sealsele spordiplatsile, aga alati mitte sportimiseks.

„Pirita linnaosa on avalikes kohtades kogunevate noortekampade korralekutsumisega tegelenud mitmel tasandil. Igavusest kogunevate noortega on püüdnud tegelda linnaosa noorsootöötajad, samuti teeb linnaosa koostööd noorsoopolitsei ja kogukonnaga,” märkis Liinat, kuid tõdes, et ei ole võimalik välja panna ööpäevast mehitatud valvet. „Sageli jõuavad korrarikkujad enne korrakaitsjate saabumist laiali minna või ootavad nurga taga, kuni politseiauto ära läheb,” lisas ta.

„Püüame ööpäev läbi Mähe ja Kose vaba aja keskuse ümbrust jälgivate valvekaamerate abil saada keskuste ümbruses toimuvast live-ülevaate ja hoida ära uued õigusrikkumised. Tahame suurendada nii Mähe kui ka Kose kandi elanike turvalisust,” sõnas Liinat.

Head Uudised GoodNews