1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I PPA teenindused on edasilükkamatute toimingute jaoks esmaspäevast avatud
OLE TEADLIK I PPA teenindused on edasilükkamatute toimingute jaoks esmaspäevast avatud

OLE TEADLIK I PPA teenindused on edasilükkamatute toimingute jaoks esmaspäevast avatud

Alates esmaspäevast, 16. märtsist on PPA teenindussaalid taas avatud, et edasilükkamatud taotlused vastu võtta ja dokumente väljastada. Palume inimestel kriitilise vajaduseta teenindussaali mitte tulla ning kasutada iseteenindust.

„Olukorras, kus väga suur hulk inimesi töötab kodust, on ID-kaart paljudele hädavajalik. Samuti on edasilükkamatud osad välismaalastega seotud toimingud. Seetõttu avame kriitilise vajadusega toimingute tegemiseks esmaspäevast PPA teenindused, kõigil teistel soovitame kasutada iseteenindust ja posti teel taotlemist ning lükata teeninduse külastamine edasi,“ rääkis PPA identiteedi ja staatuse büroo valdkonna koordineerija Marit Abram.

Abrami sõnul järgitakse saalides veelgi põhjalikumalt nakkusohu vältimise reegleid. „Meie teenindajad kasutavad isikukaitsevahendeid ja puhastame pidevalt pindu ning töövahendeid, millega kliendid ja teenindajad kokku puutuvad. Samuti suuname kliente kasutama saalis olevaid käte desinfitseerimise vahendeid. Samuti palume valmis olla selleks, et kui saali koguneb korraga suurem hulk inimesi, siis suuname osad inimesed ootama õue,“ ütles ta.

PPA iseteeninduses saab taotleda ID-kaarti ja passi. ID-kaardi uuendamisel ei ole vaja sõrmejälge ning nõuetekohase foto saab inimene ise üles laadida. Foto nõuded on keskkonnas ka detailselt ära kirjeldatud. Passi taotlemisel on vajalik anda sõrmejälg, mistõttu selle taotlemiseks tuleb kasutada teeninduse fotoboksi ning pärast seda saab taotluse täita iseteeninduses. Juhul, kui sõrmejälg on antud vähem kui viis aastat tagasi, saab seda passi taotlemisel uuesti kasutada. Iseteenindusse sisselogimisel tuvastab süsteem, kas sõrmejälje andmine on vajalik. Samuti saab dokumente taotleda posti teel. Valminud dokumente hoiab PPA teeninduses kuus kuud.

ID-kaardi alternatiivina saab elektroonseteks toiminguteks kasutada mobiil-ID’d, Smart-ID’d või Digi-ID’d. Füüsiliseks isikutuvastuseks sobib pass.

PPA iseteeninduskeskkonda saad siseneda siit: http://iseteenindus.politsei.ee/. Vaata ka PPA kodulehte, kus leiad dokumentidega seonduvat vajalikku infot.

Head Uudised GoodNews