1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Tallinn kinnitas abivajajate sotsiaaltransporditeenuse kasutamise määrad
OLE TEADLIK I Tallinn kinnitas abivajajate sotsiaaltransporditeenuse kasutamise määrad

OLE TEADLIK I Tallinn kinnitas abivajajate sotsiaaltransporditeenuse kasutamise määrad

Tallinna linnavalitsus kehtestas puudega isikutele osutatava sotsiaaltransporditeenuse kasutamise määrad käesoleva aasta teiseks poolaastaks.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina märkis, et linna eesmärgiks on parandada sotsiaaltransporditeenuse kättesaadavust ja selle arendamist. „Kui 2018. aastal oli sotsiaaltransporditeenuse kuludeks linnaeelarves ette nähtud 1,65 miljonit eurot, siis eelmisel aastal kaks miljonit ja tänavu prognoosime 2,3 miljonit eurot,“ sõnas Beškina. „Aasta tagasi muutsime ja laiendasime Tallinnas sotsiaaltransporditeenuse kasutamise võimalusi. Saadud tagasiside põhjal võime öelda, et teenuse kasutajad on muudatustega üldiselt rahul, näiteks taksoveoteenuse limiidi kasv on olnud abivajajatele väga vajalik. Niisamuti on kasvanud liiniveoteenus, mida kasutavad puudega lapsed ja täisealised kooli, tööle ning hoolekandeasutusse sõitmiseks. Suurenenud on taksoveoteenuse kasutajate arv ning 2019. aasta sügisest osutatakse 24 tundi ööpäevas taksoteenust ka uute ratastoolitaksodega, mis on muutnud teenuse kasutamise paremaks ja turvalisemaks.“

Juhuveoteenuse tasuta ja osaliselt tasuliste sõidukordade maht Tallinnas jääb samaks: kuus tasuta sõidukorda II poolaastas ja neli osaliselt tasulist sõidukorda kalendrikuus ja osaliselt tasulise sõidukorra omaosalustasu on kaks eurot. Juhuveoteenuse kasutamiseks Tallinna linnast mujale Eestis asuvasse sihtkohta või sealt tagasi sõitmisel jäetakse senised kaks sõidukorda ja omaosalustasu 13 senti kilomeetri eest. Kui teenuse kasutaja on ära kasutanud nii tasuta kui ka osalise tasuga sõidukorrad, siis tasub ta juhuveoteenuse kasutamise eest ise teenuse osutaja hinnakirja alusel.

Taksoveoteenuse piirmääraks on kehtestatakse 190 eurot kasutaja kohta kalendrikuus ja omaosalustasu suuruseks üks neljandik teenuse igakordsest maksumusest: teenuse kasutaja tasub ise 47 eurot 50 senti. Kui ette nähtud limiiti ületatakse, tasub kasutaja 100% sõidu maksumusest.

Liini- ja juhuveoteenust osutab Tallinna linnale kuuluv Termaki Autopargi AS. Taksoveoteenuse ostmiseks korraldatud riigihanke võitis aktsiaselts Tulika Takso, kellega on sõlmitud teenuse osutamise leping kuni 30.06.2024.

Sel aastal on kavandatud linnaeelarvesse ühtekokku sotsiaaltransporditeenuse kuludeks ligi 2,3 miljonit eurot.

Vastavalt sotsiaalhoolekande seadusele korraldab sotsiaaltransporditeenust kohalik omavalitsus. 2016. aastast kehtiv sotsiaalhoolekande seadus paneb kohalikule omavalitsustele kohustuse hinnata isiku abivajadust. Seaduse alusel kehtestatud sotsiaaltransporditeenuse korra kohaselt hindab linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakond teenuse taotlejate abivajadust ja teeb otsuse teenuse saamiseks.

Head Uudised GoodNews