1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Tallinn pakub korteriühistustele lisaks puhastusjuhistele ka puhastusvahendit
OLE TEADLIK I Tallinn pakub korteriühistustele lisaks puhastusjuhistele ka puhastusvahendit

OLE TEADLIK I Tallinn pakub korteriühistustele lisaks puhastusjuhistele ka puhastusvahendit

Tallinna linnavalitsus otsustas pakkuda korteriühistutele lisaks trepikodade ja kontaktpindade puhastamise juhistele ka vajalikku puhastusainet, et toetada viiruse leviku tõkestamist pealinnas. Märgpuhastus on seni teadaolevalt kõige tõhusam viis pindade nakkusohutuks tegemisel.

Abilinnapea Eha Võrgu sõnul on ühiskasutatavates ruumides puhtuse hoidmine kriitilise tähtsusega ka kohusetundlikult kodus püsivate inimeste jaoks. „Terviseamet tõdes möödunud nädalal, et koroonaviirus levib ka trepikodade kaudu ning seetõttu tuleks korteriühistutel pöörata tõsist tähelepanu üldkasutatavate ruumide puhastamisele. Puhastusvahendeid saab iga korteriühistu ka ise soetada, kuid peame oluliseks sagedase ja põhjaliku puhastamise vajadusele sellisel viisil täiendavalt tähelepanu juhtida,” ütles abilinnapea Eha Võrk.

Korteriühistutele tellitakse 6000 viieliitrist kontsentreeritud üldpuhastusvahendit, mida saab kasutada üldkasutatavate ruumide kõigi vett taluvate pindade puhastamiseks. Tallinnas on registreeritud kokku 6356 korteriühistut.

“Spetsialistide hinnangul on märgpuhastus kõige tõhusam vahend kontaktpindade viirusest puhastamiseks, olgu need käepidemed, liftinupud või postkastid. Oleme linna poolt vahendanud korteriühistutele kõiki Terviseameti koostatud soovitusi ja juhendeid, kuid nakkuse jätkuv levik näitab, et peame veel pingutama,” rääkis Võrk.

Terviseameti andmetel võib viirus säilida saastunud metall-, plastik- ja roostevabadel pindadel kuni 72 tundi. Samas saab viirust aga puhta vee, puhastusvahendi ja imava lapi abil pindadelt eemaldada.

Puhastusvahendit jagatakse korteriühistutele linnaosavalitsuste kaudu, millest Tallinna linn ja iga linnaosavalitsus teavitab täiendavalt.

Linna koostöö korteriühistutega jätkub ka eriolukorra ajal. Linn jätkab ka korteriomanike ja korteriühistute nõustamist ning neile suunatud arenguseminaride korraldamist. Täpsem info SIIT! Järgmine e-seminar toimub kolmapäeval, 22.04.20 kell 14 linnavaraameti Facebooki kaudu.

Head Uudised GoodNews