1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Olivia Saar 90! Aidi Vallik 50! Keskraamatukogu kingib Tallinna 1. klassi õpilastele raamatud
Olivia Saar 90! Aidi Vallik 50! Keskraamatukogu kingib Tallinna 1. klassi õpilastele raamatud

Olivia Saar 90! Aidi Vallik 50! Keskraamatukogu kingib Tallinna 1. klassi õpilastele raamatud

Sel sügisel Tallinnas kooliteed alustanud 4450 last saavad Tallinna Keskraamatukogult kingiks raamatu, mis sisaldab Olivia Saare ja Aidi Valliku värskeid luuletusi.

Raamatust „Koolijütsi koolimüts“ leiab Olivia Saare ka ühe tuntuima luuletuse „Üks tähtis kuu”, mille värsiread „kõik, kõik on uus septembrikuus“ on kõnepruugis tavapäraseks saanud. See ilmus 55 aastat tagasi ajakirjas Täheke. Aidi Valliku raamatupoolest „Kõige tähtsam päev“ leiab luuletusi laste paljudest tähtsatest päevadest ja tegemistest, alates kooliaasta algusest jaanipäevani, mardijooksust kevadistes veeloikudes möllamiseni.

Raamatut esitletakse Tallinna koolide 1. klasside õpilastele 21. oktoobril. Esitlusel räägivad autorid teose sünniloost ja vastavad laste küsimustele. Raamatut saab alates novembri keskpaigast laenata keskraamatukogu raamatukogudest ning lugeda ka e-raamatuna Lastelehel või Overdrive’i e-raamatukogus.

Tallinna Keskraamatukogu palub 1. klasside õpetajatel lähima raamatukoguga kokku leppida, kuidas raamatute üleandmist läbi viia. Õpilased on oodatud raamatukogudesse või veebitundi, kus raamatukoguhoidja tutvustab raamatut ja raamatukoguteenuseid. Veebitunni puhul toimetakse raamatud kooli. Raamatukogutunniks ja raamatute kinkimiseks saab raamatukoguhoidja kutsuda ka kooli külla.

Raamat tähistab olulist verstaposti mõlema autori jaoks – 2021. aastal täitus Olivia Saarel 90. ja Aidi Vallikul 50. eluaasta. Raamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital.

Täheke 1966
Head Uudised GoodNews