1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Omavalitsus- ja haridusjuht Arnold Pastak sai „Kuhjavere sõbraks“
Omavalitsus- ja haridusjuht Arnold Pastak sai „Kuhjavere sõbraks“

Omavalitsus- ja haridusjuht Arnold Pastak sai „Kuhjavere sõbraks“

Kuhjavere külavanem Romeo Mukk ja Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Arnold Pastak

Viljandimaal Põhja-Sakala vallas Kuhjaveres toimunud külavanem Romeo Muki Eesti vabariigi sajandale aastapäevale pühendatud vastuvõtul kuulutati aunimetuse „Kuhjavere sõber“ laureaadiks Põhja-Sakala vallavolikogu esimees Arnold Pastak, kes töötab ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktorina.

Külavanema abikaasa, Kuhjavere külaseltsi juhatuse liige Urve Mukk märkis, et Arnold Pastak on nõu ja jõuga abiks olnud ühenduse loomise algusest,1998. aastast, kui Kuhjavere küla kuulus veel Olustvere valda. „Hea koostöö kestis ka Suure-Jaani valla ajal ja jätkub nüüd, mil Kuhjavere asub pärast ühinemist moodustunud Põhja-Sakala vallas,“ lisas ta.

Romeo ja Urve Mukk andsid Arnold Pastakule üle spetsiaalselt meisterdatud keraamilise meene, millel kujutatud heinakuhi, rehavarred ja vastav tekst.

„Väärikas ja atraktiivne tunnustus tuli meeldiva üllatusena. On ju Kuhjavere üks meie külaliikumise lipulaevu, millest meie piirkonnas sai alguse külaliikumine. Seda küla teatakse lähemal ja kaugemal. Eriti tuntuks on Kuhjavere saanud suvel toimuvate külateatrite festivalide järgi. Sündmuse läbiviimiseks ja hubaseks kooskäimispaigaks on siin Kuhjavere külamaja. Kuhjaveret ja sealset külaseltsi võib julgesti pidada teenäitajaks, juhtkülaks, teistele küladele,“ ütles Arnold Pastak. „Seoses omavalitsuste ühinemisega, mil vallakeskusi on vähemaks jäänud, on külakogukondadel ka märksa suurem roll inimeste igapäevaelu korraldamisel. Usun et kuhjaverelased saavad sellega tublisti hakkama,“ lisas ta.

Külavanem Romeo Mukk märkis, et Eesti vabariigi aastapäeva vastuvõttudel on Kuhjavere küla tunnustanud paljusid inimesi, muuhulgas teatrimees Kalju Komissarovit, kes oli kümmekond aastat Kuhjavere külateatrite festivali patroon.

Kuhjavere külavanema iseseisvuspäeva vastuvõtul tervitasid koosolijaid ka Põhja-Sakala vallavanem Tõnu Aavasalu ja vallavalitsuse majandus- ja rahandusosakonna juhataja Kalevi Kaur. Muusikalise meeleolu eest hoolitses Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud ja rahvamuusik Piret Aus. Toimus küla esimene ühislaulmine.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews