1. Avaleht
  2. Haridus
  3. ÕPE LÄBI MÄNGU I Kolm Eesti kooli piloteerivad Islandi muusikaõppelahendust
ÕPE LÄBI MÄNGU I Kolm Eesti kooli piloteerivad Islandi muusikaõppelahendust

ÕPE LÄBI MÄNGU I Kolm Eesti kooli piloteerivad Islandi muusikaõppelahendust

Möödunud aastal alanud koroonaperiood andis kasvutõuke Islandi päritolu idufirmale Mussila, mis pakub nii iseõppijatele kui ka koolidele digitaalset muusikaõppe platvormi. Alates uuest õppeaastast hakkavad Mussila lahendust katsetama ka kolm Eesti kooli.

Mussila on loonud digitaalse muusikakooli, fookusega lastele vanuses 6-12 eluaastat, mis ühendab omavahel mängulisuse ja teaduspõhise muusikaõpetuse metoodika. Lahendus erineb traditsioonilisest ja mitteteoreetilistest ehk töö käigus õppimise meetoditest. Näiteks muusikateooria on osa juba väga varajasest õppeprotsessist, kuid kogu õpe toimub läbi mängu, et üleval hoida õppija motivatsiooni.

Tallinna Järveotsa Gümnaasium, Kilingi-Nõmme Gümnaasium ja Avatud Kool on esimesed kohalikud koolid, kes testivad Mussila platvormi oma muusikatundides või kooli huviringides. „Me oleme alati avatud erinevatele õppeplatvormidele -ja tööriistadele, mis loovad mingit väärtust meie lastele ja õpetajatele. Praegune pandeemiaaeg on tõestanud, et kõiksugustest digilahendustest võib palju abi olla, kui need on sisukad, lihtsasti mõistetavad ja kasutajasõbralikud,” ütles Siret Paasmäe, Tallinna Järveotsa Gümnaasiumi direktor.

Aastal 2017, mil Mussila oli alles tegutsenud kaks aastat, viidi 120 Eesti õpilase seas läbi uuring. Selle eesmärgiks oli kolme nädala jooksul kaardistada Mussila hariduslikku väärtust. Esimene rühm, mis koosnes 60 lapsest, osales oma tavapärastes muusikatundides. Teine sama suurusega rühm õppis Mussila platvormi järgi. Eksperimendi alguses ja lõpus tehtud muusikateooria testid näitasid, et Mussila grupp sai 20% kõrgemad tulemused võrreldes esimese grupiga.

Haridustehnoloogia ettevõte Mussila kaasab praegu kapitali investeerimis- ja kauplemisplatvormil Funderbeam, et täiendada tootevalikut ja laiendada tunnustatud rakendust üle maailma. Ettevõtte tegevjuhi Jon Gunnar Thordarsoni sõnul on toode piisavalt küps skaleerimiseks. „Aastaks 2021 oleme välja arendanud mängulise õppega rakenduse, millel on kuupõhine tasu ja pilvepõhine mitme kasutajaga ligipääs nii õpetajatele kui ka peredele. Selline lahendus võimaldab distantsõpet ja ülevaadet õpingutest. Näeme, et lähitulevikus saame oma tehnoloogilist lähenemist ära kasutada ka teiste haridustehnoloogiatoodete jaoks. Eelmisel aastal kasvatasime turunduskuludeta oma baasi üle 2000 kasutajani, kes on kuupõhise tasuga tellijad. See annab meile põhjuse panustada turundusse ja tegeleda laienemisega nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas.“

Mussila tuumiktiim koosneb muusika- ja haridusekspertidest, kogemusega ärijuhtidest ja tehnoloogiainseneridest. Ettevõte on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi auhindu ja tunnustusi, mille hulka kuuluvad näiteks Nordic Ed Tech Award (2019), Academic Choice Award (2020) ja Mom’s Choice Award (2021).

Head Uudised GoodNews