1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Õpilasmalev peab Saaremaal kokkutulekut
Õpilasmalev peab Saaremaal kokkutulekut

Õpilasmalev peab Saaremaal kokkutulekut

Sel nädalal  korraldab SA Õpilasmalev Saaremaal Illiku laiul 2021. aasta Eesti õpilasmaleva vabariiklikku kokkutulekut, millest võtab osa ligi 700 malevast.

Saare maakonnas leiab õpilasmaleva üleriiklik kokkutulek aset esmakordselt. Orissaare lähedal Illiku laiul on Tallinna Õpilasmaleva, Tartu Noorte Töömaleva, Pärnumaa Õpilasmaleva ja Viljandi valla õpilasmaleva rühmad.

Sihtasutuse Õpilasmalev nõukogu ja Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik ütles kokkutuleku avamisel noortele, et malevas osalemine on suur rikkus, mis annab kogemusi kogu eluks. „Ühelt poolt teenivad noored taskuraha, kuid veelgi olulisem on töökogemus ja sõbrad, mis malevasuvega saadakse. See on tegelikult teenitud rahast suurem väärtus,“ sõnas Terik ja lisas: „Õpilasmaleva laiem eesmärk on töökasvatus ja sotsiaalse kompetentsi kujundamine. Noortele töövõimaluse ja -kogemuse andmisega panustatakse tulevikku, sest mõne aasta pärast sisenevad needsamad noored ju tööturule.“

Sihtasutuse Õpilasmaleva juhataja Ott Väli märkis, et tänavune malevasuvi ja ka kokkutulek on pühendatud Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise 30. aastapäevale. „Seetõttu on sümboolne, et kokkutulekul osalejatele esineb Ivo Linna koos Supernovaga. Lisaks sellele ootab malevlasi ees põnev programm. Kolme päeva jooksul selgitatakse spordivõistluste ja kultuuriprogrammiga selle aasta parim rühm,“ selgitas Väli.

Soovides tagada maksimaalset turvalisust on kõik kokkutulekul osalejad (s.h ka alla 18-aastased isikud) vaktsineerimiskuuri läbinud, COVID-19 haiguse läbi põdenud või negatiivse testitulemusega inimesed. Need tingimused olid kokkutulekul osalemise eelduseks.

Tallinna linn pakkus sel suvel õpilasmaleva 60 rühmas tööd 900 pealinna noorele, üle Eesti oli erinevate omavalitsuste korraldatavates rühmades umbes 4800 noort.

Head Uudised GoodNews