1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Oskar Lutsu huumoripreemiat jagatakse taas
Oskar Lutsu huumoripreemiat jagatakse taas

Oskar Lutsu huumoripreemiat jagatakse taas

Palamuse Kultuur ja Jõgeva Vallavalitsus kuulutavad välja avaliku konkursi Oskar Lutsu huumoripreemia 2022. aasta kandidaatide leidmiseks. Huumoripreemia väljaandmise eesmärgiks on tunnustada kirjutavaid humoriste ja näitlejaid ning avaldada neile Jõgeva valla rahva poolehoidu.

Preemia antakse igal aastal ühele inimesele või loomingulisele kollektiivile, kes eelmise aasta jooksul on rahvast enim naerutanud. Eelistatud on kirjalikult avaldatud lugude autorid. Sel aastal saab ettepanekuid esitada 14. veebruarini ja esitajateks võivad olla kõik huumorisõbrad üle Eesti. Preemia väljaandmist korraldab Jõgeva valla hallatav asutus Palamuse Kultuur ning preemiasumma kogutakse kokku rahva annetustest.

Ettepanekuid järgmise huumoripreemia saaja osas saab esitada e-posti aadressile jaanika.ojakoiv@palamusekultuur.ee. Paberil ettepanekud on oodatud Palamuse rahvamajja või Jõgeva Vallavalitsuse kantseleisse, Suur tn 5, Jõgeva. Kandidaadi esitajal palutakse lisada ka lühike põhjendus, miks just see inimene nimetatud preemiat väärib.

Oskar Lutsu huumoripreemiat anti esimest korda välja aastal 1987 ning selle pälvis humorist Priit Aimla. Aastate jooksul on preemia pälvinud paljud tuntud humoristid ja näitlejad üle Eesti. Eelmisel aastal sai selle Helene Vannari. Aastal 2022 antakse huumoripreemiat välja juba 34. korda.

Konkursi võitja kuulutatakse välja 23. veebruaril 2022 ning annetuste kogumine preemia väljaandmiseks algab samal päeval.

Head Uudised GoodNews