1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Otepää perepäeval saab näha pruutkleite
Otepää perepäeval saab näha pruutkleite

Otepää perepäeval saab näha pruutkleite

20. mail algusega kell 11.00 toimub Otepää Keskväljakul kogupereüritus – MTÜ Otepää Kinnaspunkti perepäev. Kõikide muude tegevuste kõrval saab perepäeval näha mitmesuguseid pruutkleite.

Abiorganisatsioon MTÜ Otepää Kinnaspunkt on Soome Kinnaspunkti järglane ning loodud 2017.aasta jaanuaril üheskoos Soome Vihti vallaga. Otepää Kinnaspunkti juhatuse liige Riita Aader ütles, et perepäeva idee küpses juba pikka aega ning lõpuks otsustati see ka teoks teha.

Kogupereüritusel toimuvad erinevad võistlused peredele, kätt saab proovida küünlavalmistamise, savinõude tegemise ja portselanmaali õpitubades, tantsitakse ja lauldakse. Lustlikuma meelega pereliikmed võivad osaleda saapaviskamise võistlustel Ugandi Resto kõrval asuval platsil. Muusikat teevad ansamblid Minikuppel, Bailamus ja pime lõõtspillimängija Avo Paap Rõngust, esinevad Hellenurme kõhutantsijad.

„Kõige vaatemängulisem ongi ehk pruutkleitide, lilleneiukleitide ja pidulike kleitide moedemonstratsioon. Modellideks on noortekeskuse ja Otepää Gümnaasiumi õpilased,“ märkis Riita Aader. „Tasub tulla koos perega kohale ning osa võtta.“ Soengud teeb Otepää Perejuuksur.

Väljas on ka kaitseliit, naiskodukaitse, politsei, päästeamet ja Punane Rist oma tegevuse tutvustamisega, toimuvad relvanäitused. Küpsetatakse üheskoos pannkooke ning päästeamet pakub kõigile torti. Otepää rahvamuusikud „Karupojad“ õpetavad lastele koos Soome Vihti valla elanikega Soome laule ja tantse.

Perepäeva korraldab MTÜ Otepää Kinnaspunkt koostöös naiskodukaitse, kaitseliidu, politsei, päästeameti, Otepää Avatud Noortekeskuse, Merle Lillepoe, Ugandi Resto, Punase Risti ja Uhti kõrtsi ja Otepää endise teenindusmajaga. Perepäeva toetab Otepää Vallavalitsus ja kohaliku omaalgatuse programm. Perepäev on kõigile tasuta.

Head Uudised GoodNews