1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Pääsküla koolis alustatakse ekstreemspordi huvitundidega
Pääsküla koolis alustatakse ekstreemspordi huvitundidega

Pääsküla koolis alustatakse ekstreemspordi huvitundidega

Pääsküla kooli 4.-6. klassi õpilastel on sel õppeaastal esmakordselt võimalus osaleda huvitunni raames Pääsküla siserulapargis ekstreemsporditundides.

Septembri algusest detsembrini vältav projekt on Tallinnas esmakordne, kuid inspireeritud Pärnu koolidest, kes alustasid ekstreemsporditundidega sel kevadel.

„Algatuse eesmärk on tutvustada noortele ekstreemsporti, anda mitmekülgsemat haridust, vähendada laste passiivsust ja kombineerida formaalne õpe mitteformaalsega,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis. „Meil on hea meel, et Pääsküla kooli uuendusmeelne juhtkond oli valmis pilootprojektis kaasa lööma. Loodame, et populaarne harrastus jõuab tänu sellele veel rohkemate lasteni.”

„Algajatele mõeldud tõukerattatrennidesse registreerimine algab esimesel koolinädalal. Esimene tund toimub juba 11. septembril. Omandatud oskusi näitavad lapsed 11. detsembril viimases tunnis, kuhu on oodatud ka lapsevanemad ja teised huvilised,“ täpsustas Pääsküla kooli huvijuht Liis Enson.

Tõukerattatunde viib läbi kuueaastase treenerikogemusega MTÜ Keerdtrepp asutaja Mikael Parman. „Treeningutesse on oodatud noored algajad ekstreemspordihuvilised, kes soovivad uusi oskusi õppida, ennast proovile panna ja võibolla isegi uue hobi leida. Ekstreemspordi puhul on väga oluline ohutus, seepärast pöörame enne takistustele suundumist palju tähelepanu ka teooriale,“ sõnas treener.

Head Uudised GoodNews