1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PÄÄSTAME JÄÄKARU! Algas loomaaia joonistusvõistlus “Päästame jääkaru”
PÄÄSTAME JÄÄKARU! Algas loomaaia joonistusvõistlus “Päästame jääkaru”

PÄÄSTAME JÄÄKARU! Algas loomaaia joonistusvõistlus “Päästame jääkaru”

Jääkaru Nord Foto: Maaja Kitsing
Jääkaru Nord
Foto: Maaja Kitsing

Tallinna loomaaed kuulutab välja joonistusvõistluse kooliõpilastele, mis on osaks Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi poolt juhitud projektist “Jääkaru uus kodu”. Uue polaariumi kavandamine ei ole vaid ehitusprojekt, vaid hõlmab ka jääkaru (Ursus maritimus) kui maailma suurima maismaakiskja ja polaaralade elaniku elutingimuste tutvustamist.

Jääkaru elab põhjapoolkera arktilistel aladel. Kliimasoojenemine mõjutab kogu planeeti, aga iseäranis nende suursuguste loomade elupaiku. Kliimamuutused ja inimtegevus on oluliselt muutnud mere ökosüsteemi, kahandanud liustikualasid ja sulatanud jääpanku, kus jääkarud tegutsevad. Väga oluline roll jääkarude kaitses on loomaaedadel, kus säilitatakse nii liigi geneetilist baasi kui ka selgitatakse polaaralade asukate probleeme.

Kõigil Eesti koolide õpilastel on nüüd võimalus jääkarude ja nende eluviisiga tutvumiseks, kaasamõtlemiseks ja tegutsemiseks, et leida lihtsaid, omapoolseid võimalusi kliimamuutuste vähendamiseks ja seeläbi ka jääkarude kaitseks. Häid mõtteid ja kauneid lahendusi ootab loomaaed seekord paberilehele.

Osalema oodatakse mitte vaid üldharidus-, vaid ka huvikoole. Iga õppeasutus võib esitada kuni 4 tööd A3 formaadis vabas tehnikas ja töid hinnatakse neljas vanuseklassis. Joonistama ja töid esitama võib asuda kohe, aga viimane päev tööde loomaaeda toimetamiseks on 22. aprill 2016. Võitjad kuulutatakse välja laupäeval, 14. mail 2016 loomaaia muuseumiöö avamisel. Esitatud tööd jäävad loomaaeda, kus neid kasutatakse näitustel, loomaaia trükistes jm loodushariduslikel eesmärkidel. Parimaid „jääkaru päästjaid“, joonistajaid või ideede autoreid, ootavad loomaaia pääsmed ja eriauhinnad.

Joonistusvõistluse osalemistingimused on leitavad loomaaia kodulehelt.

Head Uudised GoodNews