1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Paide linn hakkab toetama kolme- ja enamalapseliste perede laste huviharidust
Paide linn hakkab toetama kolme- ja enamalapseliste perede laste huviharidust

Paide linn hakkab toetama kolme- ja enamalapseliste perede laste huviharidust

Paide linnapea Priit Värk
Paide linnapea Priit Värk

Neljapäevasel Paide linnavolikogu istungil kiideti heaks määrus, mis pakub kolme ja enamalapseliste peredes olevale ühele lapsele huvihariduse omandamisega kaasnevate kulude katmist linna eelarvest.

Alates 1. oktoobrist hakkab Paide linn toetama ühe lapse huviharidust igas kuus, kui peres kasvab kolm või enam kuni 19-aastast last. Toetuse suurus on maksimaalselt 20 eurot kuus perioodil 1. septembrist kuni 31. maini.

Linnapea Priit Värk selgitas, et tegemist on koalitsiooni selge poliitilise suunaga panustada noorte perede elukeskkonda ja laste arengusse.

“Tänane tendents on, et Paide elanikkond järjest vananeb, kuid sedasi jätkates pole linn jätkusuutlik. Seetõttu kavatseme finantsvõimaluste piires võtta kasutusele meetmeid, millega soodustada noorte perede jäämist ja tulemist Paidesse. Olgu selleks siis huvihariduse toetamine, sünnitoetuse tõstmine või tulevikus ka peredele eluasemelaenu intressi osaline kompenseerimine,” ütles Värk.

“Toetus on seotud ka Paide linnakodanikuks olemise väärtustamisega. Selleks on määruse eelnõus selgelt välja toodud, et huvikoolis käiv laps ja tema vähemalt ühe vanema elukoht peab olema rahvastikuregistri järgi Paide linn, laps peab käima Paide koolis ja huviring peab tegutsema linna territooriumil,” lisas ta.

Erandjuhtudel makstakse toetust ka lapse eest, kes omandab huviharidust mõne teises omavalitsuses asuvas huviringis, kui Paides selle õppimise võimalused puuduvad.

Paide linnavalitsuse haridus- ja kultuurinõuniku Edith Tänavotsa sõnul on toetuse eesmärk luua kolme ja enamalapseliste perede lastele lisaks üldhariduskoolis omandatavale haridusele võimalusi saada lapse arengut toetavat huviharidust.

“Huvikoolides osalemine on muutunud peredele järjest kulukamaks. Õppemaksud ulatuvad 15-33 euroni kuus,” lisas Tänavots.

Head Uudised GoodNews