1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Aasta õppijaks valiti Oksana Kurvits
Palju õnne! Aasta õppijaks valiti Oksana Kurvits

Palju õnne! Aasta õppijaks valiti Oksana Kurvits

Täna toimunud täiskasvanud õppija nädala avaüritusel sai aasta õppija tiitli Oksana Kurvits Raplamaalt, aasta koolitajaks sai Kaire Viil Ida-Virumaalt, aasta õpiteoks nimetati Russalu Toiduklubi Pliidiliisud Raplamaalt ning aasta õppijasõbralikumaks tööandjaks valiti sel aastal Saaremaa ettevõte ArborEst OÜ. Eripreemiatega toodi esile Ivo Leeki ja Damaso Dominguez Ortizi ning Pärnu Maksimarketit, aasta õppija rahva lemmiku tiitli pälvis Ingrid Saare.

Aasta õppija Oksana Kurvits on Eestis sündinud ukrainlanna, kes asus õppima venekeelses põhikoolis, kus kuuliski esimesi venekeelseid sõnu. Järvakandi põhikooli lõpetamise järel töötas ta paar aastat veisefarmis, millega ei soovinud siiski piirduda ning otsustas pooleli jäänud haridusteed jätkata. Tubli naine võttis 39-aastaselt julguse kokku ja läks Rapla Täiskasvanute Gümnaasiumi. Pärast keskhariduse omandamist suundus Oksana Järvamaa Kutsehariduskeskusesse müügikorraldust õppima ja lõpetas kooli 2018. aasta kevadel. Tänu sellele on ta tööl saavutanud väga häid tulemusi ning osanud teha oma üksuses palju ümberkorraldusi.

Aasta õppija 2018 eripreemia omanikuks sai Ivo Leek Lääne-Virumaalt. Tema lõpetas Rakvere Täiskasvanute Gümnaasiumi, olles gümnaasiumis üks klassi parimatest. Mees on väga aktiivne – ta on linna kultuurikomisjoni liige, noorte huvitegevuse eestvedaja ja samal ajal ka ettevõtja, kelle firma tegeleb hoopis küttekolletega. Ivo süda kuulub aga teatrikunstile ning see oligi peamine põhjus, miks ta Rakvere Täiskasvanute Gümnaasiumi tee jalge alla võttis. Ivo on Eesti Harrastusteatrite Liidu juhatuses, teatritrupi ja noorte näiteringi juhendaja. Kõiki neid kursusi, mis Ivo näitekunsti ja noorsootööga seoses on läbinud, ei jõua üles lugeda.

Aasta õppija rahva lemmiku tiitli sai Ingrid Saare Järvamaalt. Ingrid on lasteaiaõpetaja, kellest kõneldes jagub kolleegidel vaid kiidusõnu, olgu tema tööalase tegevuse või õpingute kohta. Olles pärast Rakvere Pedagoogikakooli lõpetamist 16 aastat lasteaias töötanud, leidis Ingrid, et haridus ja oskused vajavad värskendamist ning asus Tallinna Ülikooli koolieelset pedagoogikat tudeerima, õpingud said cum laude lõpetatud. Kolleegide sõnutsi on tegu oma töösse põhjalikkuse ning pühendumusega suhtuva inimesega, kes kõiges lähtub lastest, rakendab uusi õppemeetodeid, ning on nüüd ka noore kolleegi juhendaja. 2016. aastal valiti Ingrid Paide Sookure lasteaia aasta õpetajaks. Suurepärase näitlejaandega naine on saanud õpingutest sära ja töötahet ning panustab aktiivselt ühiskondlikku ellu, organiseerides üritusi ja olles tegev Arvamusfestivalil.

Aasta koolitajaks sai Kaire Viil, kes on Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa Kolledži keeltekeskuse juhataja ja eesti keele lektor. Kaire on hooliv, pühendunud ja innustunud koolitaja, kes panustab palju kohaliku haridusvaldkonna arengusse, samuti korraldab ta keelekohvikuid ja tutvustab keelõppemetoodikaid. Tema ideed leiavad kasutust teadlaste ööl ja täiskasvanud õppija nädala üritustel.

Aasta koolitaja eripreemia pälvis Damaso Dominguez Ortiz Tartumaalt, Kuuba päritolu hispaania keele õpetaja Tartu Rahvaülikoolis. Kolleegide sõnul on ta otsekui hispaaniakeelse kultuuri saadik meie põhjamaises argipäevas. Ta ei vali lihtsamat teed ega õpeta valmis õpiku järgi, vaid koostab ise õppematerjalid. Samuti peab ta tähtsaks enesearengut: iga tund on tema jaoks nagu eksperiment – pärast tuleb läbi mõelda, mis läks hästi ja mis mitte nii hästi.

Aasta õppijasõbralik tööandja on Saaremaa ettevõte ArborEst OÜ. See on Eestis teada-tuntud puuhooldusteenuseid pakkuv ettevõte, kus osatakse oma inimesi väärtustada ja nende eneseteostust soosida. ArborEst OÜ kuulub kõikvõimalike erialaliitudesse nii Eestis kui ka välismaal, mis annab töötajatele võimaluse erialaseks enesetäiendamiseks nii kohalikus kui lausa globaalses mastaabis. Ettevõtte perele on traditsiooniks saanud osalemine kutsemeisterlikkuse võistlustel, mis töötajatele ühtlasi nii meeldiv kui kasulik. Ettevõte on Pärnumaa Kutsehariduskeskuse ja Luua Metsanduskooli ametlik praktikapartner.

Aasta õppijasõbraliku tööandja eripreemia sai Pärnu Maksimarket, kuna see on koht, kuhu tahetakse tulla nii praktikale kui ka tööle, sest poe töökeskkonnas tunneb töötaja, et tema teadmised-oskused on väärtustatud ja hoitud. Kaupluse juhatajat iseloomustatakse rõõmsa ja tööka inimesena, kes igati toetab töötajaid enesetäiendamist ning peab oluliseks kauplusesse lektoreid kutsuda, võtta vastu ekskursioone ja toetada kutsevõistluste ja -eksamite korraldamist. Kauplus teeb tihedat koostööd ka Pärnumaa Kutsehariduskeskusega.

Aasta õpitegu 2018 on Raplamaa Russalu Toiduklubi Pliidiliisud, mille tegevus on peamiselt seotud kohaliku toidukultuuri arendamisega, milleks korraldatakse koolitusi ja töötubasid. Toiduklubi propageerib kohaliku värske tooraine kasutamist ja klubi koolitused on väga menukad – kohad täituvad hetkega ja osalejaid on alati mitusada. Lisaks koolitustele peetakse ka veebis kokaraamatut ja müüakse maitseainesegude kinkepakke.

2018. aastal esitati nelja kategooria lõikes kokku 484 kandidaati. Aasta õppija tiitlile esitati sel aastal 361 kandidaati.

Head Uudised GoodNews