1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE I Aasta õde on Põlva haigla eriõe Eda Mudalomp
PALJU ÕNNE I Aasta õde on Põlva haigla eriõe Eda Mudalomp

PALJU ÕNNE I Aasta õde on Põlva haigla eriõe Eda Mudalomp

Eesti Õdede Liit valis aasta õeks Põlva haigla eriõe Eda Mudalomp’i, kes tegutseb tervishoiutöötajana juba 39. aastat.

Eda Mudalomp. Foto: Aigar Nagel

Aasta õde 2023 on Eda Mudalomp. ,,Eda on pühendunud tervishoiutöötaja, kelle empaatiavõime on hinnatud nii patsientide kui ka kolleegide hulgas. Tema suhtlusstiili kuulub alati sõbralikkus, osavõtlikkus ja heatahtlikkus, mistõttu abivajajad usaldavad teda ning avaldavad talle tagasisides tänuavaldusi. Tema käest saab nõu igas eas abivajaja – lapsest kuni eakani,“ ütles Eesti Õdede Liidu president Anneli Kannus.

Eda on pühendunud tervishoiutöötaja, kelle empaatiavõime on hinnatud nii patsientide kui ka kolleegide hulgas.

Foto: Aigar Nagel

Eda Mudalomp töötab Põlva haiglas nahahaiguste ja laste vaimse tervise kabinetis, samuti on ta tegev koduõena. Tema laialdased kogemused ja teadmised võimaldavad tal teha iseseisvaid vastuvõtte.

Foto: Aigar Nagel

Õppimine ja enesetäiendamine on Eda jaoks olnud alati prioriteet. Ta on lõpetanud Tartu Meditsiinikooli 1984. aastal ning 2003. aastal astus ta samas koolis äsja avatud õenduse tasemeõppesse, mille lõpetas 2005. aastal. Õdede erialase koolituse laste vaimse tervise erialal lõpetas ta Tartu Tervishoiukõrgkoolis 2015. aastal ning viis aastat hiljem sai Edast terviseteaduse magister vaimse tervise erialal.

Õppimine ja enesetäiendamine on Eda jaoks olnud alati prioriteet.

Foto: Aigar Nagel

Eda Mudalomp oli aastatel 2007–2020 Eesti Õdede Liidu Põlvamaa piirkonna juht. Praegu tegutseb ta liidus usaldusisikuna, on volikogu liige ja kuulub Terviseõenduse seltsingusse.

Monika Kuzmina Peatoimetaja