1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Järvamaa teenetemedali pälvisid Kirsika Ilmjärv, Lauri Lipp ja Ründo Mülts
Palju õnne! Järvamaa teenetemedali pälvisid Kirsika Ilmjärv, Lauri Lipp ja Ründo Mülts

Palju õnne! Järvamaa teenetemedali pälvisid Kirsika Ilmjärv, Lauri Lipp ja Ründo Mülts

Kirsika Ilmjärv
Fotod: Ants Leppoja

23. juunil andis Järva maavanem Alo Aasma üle Järvamaa teenetemedalid Naiskodukaitse Järva ringkonna esinaisele ja Koeru Keskkooli huvijuhile Kirsika Ilmjärvele, Kaitseliidu Järva maleva tagalajuhatajale Lauri Lipule ning Ajakeskuse Wittenstein Järvamaa Muuseumi teadusjuhile Ründo Mültsile.

Kirsika Ilmjärv pälvis kõrge tunnustuse südamega tehtud noorsootöö ja silmapaistva panuse eest Naiskodukaitse Järva ringkonna arengusse. Maavanema sõnul on Kirsika Ilmjärv huvijuhina andnud Koeru Keskkoolile paljuski tema näo ning aidanud leida ja luua selle koolipere suurepärast õhkkonda. Maavanem lisas veel, et kirgliku naiskodukaitsjana ei ole Ilmjärv piirdunud mitte ainult ringkonna juhtimisega, vaid on oma eeskuju ja ideedega alati väljas ning näiteks Järvamaa aasta ema ja isa valimise traditsioon on just sealt alguse saanud.

Lauri Lipp pälvis teenetemedali silmapaistva panuse eest Kaitseliidu Järva maleva arengusse ning koostöösuhete arendamisse maakonna institutsioonidega. Alo Aasma ütles, et Lauri Lipp on silmapaistev ja pühendunud kaitseliitlane, kes on aidanud korraldada kümneid Järvamaa üritusi ning edendanud Kaitseliidu ja kogukondade vahelist koostööd. Samuti on Lipp mitmekordne veteranide Eesti meister kergejõustikus.

Lauri Lipp

Ründo Mülts sai kõrge tunnustuse osaliseks südamega tehtud töö eest Järvamaa ajaloo uurimisel ja talletamisel ning silmapaistva panuse eest Järvamaa kultuurisündmustesse. Maavanema sõnul on Ründo Mülts jõudnud Järvamaa heaks uskumatult palju ära teha ning on musternäide sellest, et Järvamaa on unistuste maa, kus suure kire ja pühendumusega saab oma kutsumust ja unistust ellu viia. Mültsi eestvedamisel asutati Järvamaa Muuseumi Sõprade Selts ning korraldatud on mitmeid konverentse ja üritusi. Oma töökohustuste kõrvalt Järvamaa Muuseumi teadusjuhina on ta aidanud koostada mitmeid raamatuid ja uurimusi ning korraldanud Järvamaa kodu-uurimiskonverentsi.

Ründo Mülts

Järvamaa teenetemedal antakse isikule Järva maakonna arengule oluliselt kaasa aidanud pikaajalise töö ja tegevuse tunnustamiseks. Alates 2001. aastast on Järvamaa teenetemedali pälvinud 125 inimest.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews