1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Palju õnne! Tartu aasta terviseedendaja on Merle Väliste
Palju õnne! Tartu aasta terviseedendaja on Merle Väliste

Palju õnne! Tartu aasta terviseedendaja on Merle Väliste

Merle Väliste
Foto: erakogu

Eilsel XV Tartu linna tervisekonverentsil “Elukestev mäng” kuulutati välja Tartu aasta terviseedendaja, kelleks sai Merle Väliste.

Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaskodu juhataja, kasvataja ning varasemalt ka kooli tugikeskuse juht Merle Väliste on olnud aastaid kutsehariduskeskuse terviseedenduse eestvedaja. Koostööpartnereid oskuslikult kaasates viib ta läbi tervisenädalaid, kus õpilased saavad omandada eluks vajalikke oskusi, sealhulgas elustamist.

Merle Väliste eestvedamisel on koolis loodud tervisenurgad, kust saab infomaterjale ja teavet tervise kohta. Uskudes, et noor on teistele noortele parim eeskuju ja infojagaja, on ta terviseteemalistele koolitustele kaasanud ka õpilasesinduse õpilasi. Merle Väliste missioonitundega tehtud terviseedendustöö on Tartu linna suurimas koolis mõjutanud tuhandete õpilaste tervisekäitumist ning loonud neile võimalused tervislike eluviiside omandamiseks.

Aasta terviseedendaja valiti Tartus esmakordselt 2009. aastal ja selle tiitli on seni pälvinud Ropka-Karlova päevakeskuse võimlemisrühmade juhendaja Aino Paal (2009); Tartu Kroonuaia kooli õpetaja ja tervisemeeskonna juht Anu Pärnpuu (2010); Tartu orienteerumisklubi Ilves liige Tiina Oras (2011); Tartu Vaimse Tervise Hooldekeskuse tegevusjuhendaja Camilla Meister (2012); iluvõimlemise tipptreener ja võimlemisklubi Rütmika president Sirje Eomõis (2013); MTÜ Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk (2014); Tartu Descartes’i Kooli direktor Jaan Reinson (2015); MTÜ Suusahullud suusatreener Vahur Teppan (2016) ja MTÜ Must Kast (2017).

Head Uudised GoodNews