1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. PALJU ÕNNE! Valgamaa aasta isaks sai kuldsete kätega Aare Hiob
PALJU ÕNNE! Valgamaa aasta isaks sai kuldsete kätega Aare Hiob

PALJU ÕNNE! Valgamaa aasta isaks sai kuldsete kätega Aare Hiob

Valgamaa aasta isa 2016 Aare Hiob koos perega Foto: Anastasya Kikkas
Valgamaa aasta isa 2016 Aare Hiob koos perega
Foto: Anastasya Kikkas

Kolmapäeval, 9. novembril Valga kultuuri- ja huvialakeskuses toimunud austamisõhtul kuulutati välja Valgamaa aasta isa, kelleks maakondlik komisjon valis Taheva sanatooriumi majandusjuhataja, kolme lapse isa Aare Hiobi.

51-aastane Aare on oma elu sidunud sünnikandiga: noorusaeg möödus tal Koikkülas, vahepeal elas ta Tsirgumäe külas ning nüüdseks juba paarkümmend aastat on ta koos abikaasa Renaga Hargla küla elanikud. Hiobi pere väärtustab maaelu, loodussõbralikke eluviise ning vanemad kannavad oma sõnade ja tegudega edasi traditsioonilisi pereväärtusi.

Aare Hiob töötab juba üle paarikümne aasta Sihtasutuses Taheva Sanatoorium, mis osutab asenduskodu, üldhooldekodu ja erinevaid erihoolekandeteenuseid. Teda iseloomustab analüütiline mõtlemine ja toetahtelisus ning kogukonnas tuntakse teda niiöelda kuldsete käte poolest. Oma majapidamises on ta suurema osa töödest ise teinud. Lisaks jagub teda veel appi naabritelegi. “Abiks on ta käinud nii Hargla koolis kui Taheva valla avatud noortekeskuses. Näiteks tekkis noortel soov noortekeskuses remonti teha, siis õpetust ja nõu saadi selleks just Aarelt,” ütles Taheva vallavanem Monika Rogenbaum.

Aare Hiob kuulub Kaitseliitu ning on Karula vabatahtliku tuletõrjeseltsi juhatuse  ja Hargla koguduse nõukogu liige.

Aasta isa nominentideks olid lisaks Hiobile esitatud ka Ilder Tallo ja Rene Alter Otepää vallast,  Kalmer Sarv Õru vallast ja Raivo Vähi Tõlliste vallast.

Head Uudised GoodNews