1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PALUN TULE RATTALT MAHA I Kristiine alustas kampaaniat raudteed ületavatele ratturitele
PALUN TULE RATTALT MAHA I Kristiine alustas kampaaniat raudteed ületavatele ratturitele

PALUN TULE RATTALT MAHA I Kristiine alustas kampaaniat raudteed ületavatele ratturitele

Kristiine linnaosa valitsus koostöös piirkonnapolitsei ja Kristiine noortekeskuse noortega markeerisid šabloonidega raudtee ülesõidukohtades maha ohutussõnumid “Palun tule rattalt maha!” ja “Aitäh!”.

Kampaania eesmärgiks on tuletada liiklejatele meelde, et raudtee ülekäigukohta ületades tuleb ohutuse tagamiseks võtta ratas või tõukeratas käekõrvale ning ületada raudtee jalakäijana.

“Selle lihtsa reegli vastu eksitakse kahetsusväärselt palju. Viisime hiljuti koostöös Kristiine piirkonna politseiametnike ja Eesti Raudtee esindajatega Lilleküla raudteetunnelis läbi kontrollaktsiooni, mille käigus tuvastasime, et iga teine rattur oma sõiduvahendilt naljalt maha ei tule, vaid kihutab kitsast tunnelist läbi hooga, mis seab ohtu nii ratturi enda kui ka kaasliiklejate tervise. Mis kõige hullem, ohutusreegleid eiravad just täiskasvanud inimesed, kes peaksid olema eeskujuks turvaliste käitumisharjumuste kujundamisel,” tutvustas Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe kampaania tagamaid.

“Hoolimata sellest, et Eesti Raudtee teeb endast kõik oleneva, et raudtee ületamine oleks maksimaalselt ohutu, ei pööra inimesed sellele piisavalt tähelepanu. Kõik ülekäigukohad on varustatud turvapiirete ja liiklusmärkidega, mis oluliselt raskendavad rattaga raudteel sõitmist, kuid ohutusnõuete järgijad on vähemuses. Eriti teravalt torkavad ennetusmeetmete eiramised silma soojadel suvepäevadel, kui inimesed eelistavad liikuda jalgratta või tõukerattaga ning raudtee ülekäigukohtades tavapärasest tihedam liiklus. Loodame teekattele markeeritud ohutussõnumitega nende tähelepanu köita, et see lihtne tänapäeval normiks kujunev reegel – “Raudteed ületades tule alati rattalt maha!” – ei ununeks,” lisas Põhja Prefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna Kristiine-Mustamäe piirkonnavanem Kelly Miido.

Eesti Raudtee ohutusjuht Tarvi Viisalu juhtis tähelepanu, et lisaks sellele aktsioonile on mai algusest käimas sama ohutussõnumit kandev sotsiaalkampaania: MTÜ Operation Lifesaver Estonia tuletab kampaaniaga “Tule rattalt maha ja lase rong läbi!” kõigile meelde eeskujuks olemise olulisust. “Kusjuures kõige eeskujulikumad raudtee ületajad on lapsed ja nendega liikuvad vanemad. Noortega on juba keerulisem. Seepärast teeb rõõmu, et Kristiine noored nii lahkelt olid valmis appi tulema ja andsid lubaduse, et aitavad mahamärgitud sõnumit levitada ka sõprade hulgas,” ütles Viisalu.

Ohutussõnumitega on markeeritud Järve ja Tondi raudtee ülekäigukohad ning Lilleküla raudteetunneli kolm sissepääsu.

Head Uudised GoodNews