1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Palvushommik jõuab läbi videosilla kõigi huvilisteni
Palvushommik jõuab läbi videosilla kõigi huvilisteni

Palvushommik jõuab läbi videosilla kõigi huvilisteni

18 aasta jooksul Eestis toimunud palvushommikusöök toimub 16. detsembril veebiülekandena.

„Sel aastal on kõik teisiti, ka meie palvushommikusöögist on saanud palvushommik,“ ütles riigikogu palvushommikusöögigrupi juht, riigikogu liige Helmen Kütt. „Loodame, et järgmisel aastal võime koguneda juba meie tavapärasel viisil. Kõik me ootame vaktsiini ja kurja viiruse taandumist, sest siis läheb elu tagasi kokkusaamiste ja kohtumiste juurde, mis just pühade ajal meile nii oluline on. Sellepärast, et hoida inimesi ja tagada turvalisus, on Eesti palvushommik sel korral toimumas veebi vahendusel.“

„Lõppev aasta on kujunenud ootamatult raskeks nii Eestimaa kui kogu maailma elus. Pühakiri kinnitab aga, et „me oleme päästetud lootuses”. Võime ka käesoleva aasta palvushommikul keskenduda lootusele, mitte lootusetusele,” sõnas tänavuse palvushommiku peakõneleja Eesti Kirikute Nõukogu president Andres Põder.

Advendiaja traditsioonilisel Eesti palvushommikul jagavad omi mõtteid viie parlamendi fraktsiooni esindajad, riigikogu liikmed: Annely Akkermann, Helle-Moonika Helme, Helmen Kütt, Natalia Malleus ja Priit Sibul.

Eesti palvushommikusööki korraldavad koostöös Eesti Evangeelne Allianss ja Eesti Kirikute Nõukogu. Eesti palvushommikusöögi toimkond: Eesti Kirikute Nõukogu asepresident Meego Remmel, Eesti palvushommikusöögi toimkonna koordinaator Triin Rait.

Palvushommik toimub kella 8.30-9.30. Koosviibimisel on viipekeelne tõlge.

Head Uudised GoodNews